Δειλή άνοδος στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα της Παρασκευής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δειλή άνοδος στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα της Παρασκευής

Μικρά κέρδη καταγράφει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με τη θετική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών.

Παρά το βαρύ κλίμα που δημιουργούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό η αγορά φαίνεται να ερμηνεύει θετικά τα μηνύματα που έστειλαν χθες Eurogroup και ΔΝΤ για την αξιολόγηση και να προεξοφλεί κυβερνητική υπαναχώρηση στο ζήτημα της περικοπής συντάξεων.

Στην αγορά ομολόγων πάντως οι επενδυτές μοιάζουν πιο επιφυλακτικοί δεδομένου ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται σήμερα μια ανάσα από το 12%, όταν προ μιας ακριβώς εβδομάδος ήταν στο 9,8%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 443,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,70%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 13 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημειώνει άνοδο 1,92%. Η Εθνική ενισχύεται κατά 3,33%, η Πειραιώς σημειώνει άνοδο 3,70% και η Eurobank ενισχύεται κατά 2,04%. Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 0,86%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,74%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Νηρέας +29,33%, Αιολική +10%, ΕΛΑΣΤΡΟΝ +10% και Μουζάκης +9,47%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -9,69%, Τεχνική Ολυμπιακή -8,72%, Attica Bank -3,66% και ΟΛΠ -2,51%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider