Ανοδικό ξέσπασμα για το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξέσπασμα για το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Με το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές εναρμονίζεται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών και με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές κινείται άνω των 470 μονάδων.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημειώνει άνοδο 9,31%. Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Eurobank με κέρδη 14,20% στα 0,3700ευρώ. Ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα με κέρδη 11,33% στα 0,1670 και η Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 11,22% στα 0,1090. Η Alpha Bank σημειώνει άνοδο 7,58% στα 1,4200 ευρώ.

Η κίνηση των τραπεζικών μετοχών δικαιώνει του αναλυτές που ανέφεραν πως τα διαγράμματα των τραπεζικών μετοχών έχουν ακόμα ικανά περιθώρια ανοδικής διαδρομής αφού ο τεχνικός κορεσμός έρχεται μετά από µια κίνηση 10% – 15% κατά περίπτωση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ανέρχεται στις 472,30 μονάδες και σημειώνει άνοδο 3,96%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 27 σημειώνουν άνοδο, 2 πτώση και 41 είναι αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν πως η ποιότητα και η διάρκεια της ανοδικής αντίδρασης θα κριθεί από τις συνεδριάσεις που θα έχουν χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών, καθώς και από τους συσχετισμούς των συναλλακτικών όγκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider