Κατεύθυνση αναζητά το πετρέλαιο: Πέφτει το αργό, ανεβαίνει το brent

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατεύθυνση αναζητά το πετρέλαιο: Πέφτει το αργό, ανεβαίνει το brent

Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τετάρτη, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων. Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά τη διακοπή εφοδιασμού από τον Καναδά, διατηρώντας, ωστόσο, κοντά στα υψηλά 3,5 ετών την τιμή του αργού πετρελαίου.

Ειδικότερα, οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου κινούνται στα επίπεδα των 73,77 δολαρίων το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 0,50%. Στον αντίποδα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent ενισχύονται κατά 34 σεντς ή 0,4% στα 78,10 δολάρια το βαρέλι.

Όπως ανέφερε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ενέργειας την Τρίτη, τα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη από εκείνη που είχε προβλέψει η κυβέρνηση ενώ τα εβδομαδιαία αποτελέσματα θα παρουσιαστούν με καθυστέρηση εξαιτίας της αργίας της 4ης Ιουλίου και δεν θα δημοσιευθούν πριν από την Πέμπτη.

Στήριξη στην αγορά προσφέρει η πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ για αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια στην παραγωγή, κάτι που διεθνείς αναλυτές θεωρούν ότι θα αντισταθμίσει την μείωση της παραγωγής από τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider