Masdar: Επεκτείνεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με όχημα την Τέρνα Ενεργειακή - ΟΚ από Κομισιόν στο deal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Masdar: Επεκτείνεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με όχημα την Τέρνα Ενεργειακή - ΟΚ από Κομισιόν στο deal
Η συμφωνία ύψους 3,2 δισ. είναι από τις από τις μεγαλύτερες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ.

Τη στρατηγική σημασία που έχει η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακή για την είσοδο της Masdar στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ανέδειξε ο Αχμέντ Αλ Αουαντί, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Green Energy News.

«Βλέπουμε την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ως εφαλτήριο για τις επενδύσεις της Masdar στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ακόμα πιο πέρα», σχολίασε ο κ. Αλ Αουαντί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία ύψους 3,2 δισ. είναι από τις από τις μεγαλύτερες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ.

Ως μέρος της εξαγοράς, εκτός από το χαρτοφυλάκιο της Τέρνα Ενεργειακής σε έργα ΑΠΕ, η Masdar αποκτά και το έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία που βρίσκεται υπό κατασκευή. Ο όμιλος από τα Αραβικά Εμιράτα, υπέγραψε ακόμη τον Μάρτιο, συμφωνία για να διερευνήσει την προοπτική ανάπτυξης αντίστοιχων έργων στο Ουζμπεκιστάν.

Ο κ. Αλ Αουαντί συμπλήρωσε ότι «στο τέλος της ημέρας, η αντλησιοταμίευση παίζει σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης έργων ΑΠΕ και της ενσωμάτωσής τους στο ηλεκτρικό σύστημα, διασφαλίζοντας την ευστάθεια και την ισορροπία του δικτύου. Η Masdar θα κεφαλαιοποιήσει την τεχνογνωσία από το έργο της Αμφιλοχίας για να διερευνήσει άλλα έργα στην περιοχή».

ΟΚ από Κομισιόν για το deal ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής - Masdar

H Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την Masdar.

Σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό Συγκεντρώσεων της ΕΕ, η Επιτροπή ενέκρινε την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την Masdar του Άμπου Ντάμπι. Η συναλλαγή αφορά κυρίως τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συναλλαγή δεν εγείρει ζήτημα ανταγωνισμού, δεδομένων των περιορισμένων θέσεων των εταιρειών στην αγορά που θα προκύψουν από την προτεινόμενη συναλλαγή. Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλοποιημένης διαδικασίας εξέτασης συγκεντρώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Αττική Οδός: Γιατί «μπήκε άμεσα» η Μαριάννα Λάτση στην «χρυσή» οδική υποδομή

AXIA: Θετική για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η είσοδος Latsco στη Νέα Αττική Οδό - Στα 27,40 η τιμή στόχος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider