Πού αυξάνονται τα διόδια το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού αυξάνονται τα διόδια το 2019
Νέα δεδομένα για χιλιάδες οδηγούς και… κυρίως για την τσέπη τους φέρνει η νέα χρονιά.

Νέα δεδομένα για χιλιάδες οδηγούς και… κυρίως για την τσέπη τους φέρνει η νέα χρονιά.

Και αυτό γιατί αυξάνονται οι τιμές των διοδίων σε κομβικά σημεία του ελληνικού οδικού δικτύου, καθιστώντας ακόμη πιο κοστοβόρο το ταξίδι με το αυτοκίνητο.

Αυξάνονται τα διόδια στην Ολυμπία Οδό

Αυξήσεις έχουν προαναγγελθεί για τα διόδια στην Ολυμπία Οδό. Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 προς Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2018.

Η αναπροσαρμογή που προκύπτει είναι της τάξης των 0,10 ευρώ και αφορά κυρίως στις κατηγορίες 3 και 4 (οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. και οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.).

Αναλυτικά οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής (με έντονους χαρακτήρες οι τιμές που αλλάζουν):

διόδια

διόδια

«Φρένο» στην αύξηση των διοδίων στην Εγνατία

Στον «πάγο» μπαίνουν οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2019.

Όπως έγινε γνωστό, οι αυξήσεις στα διόδια δεν θα τεθούν σε ισχύ με την έλευση του νέου έτους. Και αυτό γιατί ακόμη δεν έχει δοθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τιμολογιακή πολιτική που περιγράφεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως οι αυξήσεις των διοδίων στην Εγνατία «παγώνουν», δεν ακυρώνονται, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να σημειωθούν ανά πάσα στιγμή…

Εγνατία: Διατηρούνται οι απαλλαγές για κατοίκους όμορων περιοχών, ανέργους και ΑμεΑ

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, σε ισχύ παραμένουν οι υφιστάμενες απαλλαγές – εξαιρέσεις από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων του αυτοκινητόδρομου, για κατοίκους όμορων περιοχών, ανέργους και ΑμεΑ.

Σε εγκύκλιο του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, την οποία απέστειλε στην Εγνατία Οδό Α.Ε., υπογραμμίζεται πως «εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 οι υφιστάμενες σήμερα απαλλαγές από την καταβολή διοδίων – τελών στους Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής».

Οι απαλλαγές αφορούν Ι.Χ ιδιωτικά ή Ι.Χ επαγγελματικά οχήματα κατοίκων όμορων περιοχών, ανέργων και ΑμεΑ.

Διευκρινίζεται δηλαδή, πως παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις για τις εξαιρέσεις, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του υπουργού Υποδομών της 27ης Νοεμβρίου 2017, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την απόφαση της 15ης Δεκεμβρίου 2017.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, επίσης, ότι οι απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής διοδίων θα παραμείνουν σε ισχύ είτε μέχρι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, είτε έως ότου εγκριθεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG- MOVE) η νέα τιμολογιακή πολιτική διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider