Οι πέντε «πρωταθλητές» στα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πέντε «πρωταθλητές» στα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Επιχειρήσεις τεχνολογίας, αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες μεταφορών ανταγωνίζονται προκειμένου να αναπτύξουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στα αυτοοδηγούμενα οχήματα. Πρόκειται για μια επανάσταση στις μεταφορές και σίγουρα κάποιες επιχειρήσεις πρωτοστατούν.

Waymo

waymo

Η Waymo, η αυτοκινητοβιομηχανία spinoff της Alphabet, της μητρικής της Google, θεωρείται πρωτοπόρος στην αγορά των οχημάτων αυτο-οδήγησης. Η εταιρεία ξεκίνησε τα τεστ το 2009 και έχει καταγράψει πάνω από 4 εκατομμύρια μίλια σε δημόσιους δρόμους στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ρεκόρ το οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει κανένας από τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία έχει λάβει 2.118 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για αυτό-οδήγηση και τεχνολογίες τεχνολογίες, τα περισσότερο από οποιαδήποτε εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Η Waymo είναι η πρώτη που έκανε δοκιμές στην κίνηση οχημάτων χωρίς οδηγό ενώ έχει συνεργασία με τη Fiat-Chrysler, η οποία περιλαμβάνει παρέχει ειδικά σχεδιασμένα minivan (Pacifica) τα οποία ταιριάζουν με τους αισθητήρες, τις φωτογραφικές μηχανές και το λογισμικό της Waymo.

General Motors

generalself2

Η General Motors κάνει τις δικές της προσπάθειες μέσω της εξαγοράς της Cruise Automation τον Μάρτιο του 2016. H Cruise Automation εργάζεται στο κομμάτι του software και του hardware προκειμένου να εξοπλίσει τα οχήματα της General Motors με την κατάλληλη τεχνολογία, η οποία θα τους επιτρέπει να κινούνται χωρίς οδηγό.

Τον Οκτώβριο, η General Motors εξαγόρασε την Strobe, κατασκευάστρια των αισθητήρων LiDAR, οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία ενός virtual χάρτη στην περιοχή που κινείται ένα αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο. Η GM ανέφερε ότι η Strobe διαθέτει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μονάδες αισθητήρων LiDAR που μπορούν να παραχθούν μαζικά με πολύ χαμηλό κόστος.

Ford

fordself

Η Ford αναπτύσσει τεχνολογίες με τις οποίες σχεδιάζει να εξοπλίσει τα δικά της αυτο-οδηγούμενα οχήματα. Από τον Ιανουάριο του 2018, η Ford έχει πραγματοποιήσει δοκιμές στο Μίτσιγκαν, την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και την Πενσυλβάνια. Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τον Φεβρουάριο του 2018 θα ξεκινούσε νέα δοκιμή αυτο-οδήγησης στην κομητεία Miami-Dade.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ένα διευρυνόμενο σύνολο υπηρεσιών κινητικότητας που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει έσοδα από τις τεχνολογίες αυτο-οδήγησης. Μεταξύ άλλων αναπτύσσει με επιτυχία και την υπηρεσία shuttle με την ονομασία «Chariot», μια υπηρεσία που αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο σε επίπεδο τεχνολογίας καθώς επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν κράτηση μέσω μιας εφαρμογής για κινητά.

Uber

uberslef

Η Uber διεξάγει σήμερα μερικές από τις πιο υψηλού επιπέδου δοκιμές των αυτοκινούμενων ταξί σε δημόσιους δρόμους. Η εταιρεία φαίνεται ότι έχει πρόθεση να σχεδιάσει τεχνολογίες αυτο-οδήγησης και να τις ενσωματώσει στα αυτοκίνητα που αγοράζει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες (Ford, Volvo κλπ). Η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη Volvo για να παραγγείλει περίπου 24.000 SUV τα οποία θα εξοπλίσει με την τεχνολογία αυτοοδήγησης που αναπτύσσει. Η αρχή αναμένεται να γίνει γύρω στο 2019 ή το 2020.

Lyft

lyftself

Η γνωστή εταιρεία μεταφορών Lyft έχει σκοπό μελλοντικά να αντικαταστήσει όλα τα οχήματα στον στόλο της με αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα και σαφώς εστιάζει σε περιβαλλοντικά πρότζεκτ, τα οποία έχουν υπολογιστεί ότι ακυρώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η Lyft ανταγωνίζεται την Uber προσφέροντας υπηρεσίες μετακίνησης με ιδιωτικά αυτοκίνητα και συνεργαζόμενους οδηγούς. Παράλληλα η εταιρεία δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και του Φοίνιξ των ΗΠΑ σε συνεργασία με την General Motors.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider