Επίσημη αποκάλυψη για το νέο υβριδικό Honda Jazz (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημη αποκάλυψη για το νέο υβριδικό Honda Jazz (vid)
Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής, το νέο Honda Jazz που θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές του 2020, θα διατίθεται στην Ευρώπη μόνο σε υβριδική εκδοχή.

Το πολυτάλαντο Honda Jazz απέκτησε αντικαταστάτη, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020. Παρότι η βασική φόρμα ενός όγκου του μοντέλου εξακολουθεί να υφίσταται, βασίζεται σε ολοκαίνουργιο πλαίσιο με ένα νέο, υβριδικό σύστημα κίνησης eV: HEV να παρέχει ισχύ. Νέο στοιχείο αποτελεί και η δεύτερη εκδοχή αμαξώματος που πλέον θα διαθέτει το μοντέλο, με την ονομασία Crosstar.

Honda jazz 2020

Η σχεδίαση του νέου Jazz μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο και οι νέες εμπρός κολώνες της οροφής έχουν αδυνατίσει, με στόχο την καλύτερη ορατότητα. Ταυτόχρονα, έχει μειωθεί το μήκος τους ώστε να αυξηθεί η ακαμψία του αμαξώματος. Παρότι η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικό, το Jazz αναμένεται να διατηρήσει παρόμοιες διαστάσεις, με μήκος περίπου 4 μέτρα.

Honda jazz 2020

Το Jazz Crosstar ξεχωρίζει από τις ράγες οροφής, το σχεδιασμό της μπροστινής μάσκας, το ανυψωμένο αμάξωμα και τη μαύρη πλαστική επένδυση γύρω από τους θόλους των τροχών, ενώ στο εσωτερικό διαθέτει αδιάβροχη ταπετσαρία.

Honda jazz 2020

Το πιο σημαντικό στοιχεί του νέου Honda Jazz αποτελεί αναμφίβολα το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης e: HEV όπως ονομάζεται. Γι’ αυτό όμως η Honda δεν δίνει την παραμικρή πληροφορία, πέρα από το γεγονός ότι θα εστιάζει στην ευκολία της οδήγησης, την κορυφαία οικονομία αλλά και στην αύξηση της απόδοσης.

Honda jazz 2020

Στο εσωτερικό οι χώροι δείχνουν άπλετοι, όπως και στην υφιστάμενη γενιά του Jazz, ενώ η εικόνα είναι σαφώς αφαιρετική αισθητικά. Τα όργανα είναι πλέον ψηφιακά, ενώ δεσπόζει η κεντρική οθόνη του συστήματος multimedia και τα τρία μεγάλα περιστροφικά χειριστήρια κλιματισμού στο κέντρο. Το νέο Jazz θα διαθέτει στάνταρ τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto, μαζί με άλλες εφαρμογές που μπορούν να φορτωθούν στο αυτοκίνητο μέσω ασύρματης σύνδεσης smartphone. Τα εξαιρετικά πρακτικά Magic Seat της Honda παραμένουν και στο πίσω μέρος, αυξάνοντας εκθετικά την πρακτικότητα, ενώ ο χώρος αποσκευών αναμένεται να έχει όγκο περίπου 400 λίτρα.

Honda jazz 2020

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, υπάρχει η αναβαθμισμένη «ομπρέλα» Honda Sensing. Σε αυτή περιλαμβάνεται το σύστημα αυτόματης πέδησης (CMBS), το οποίο μπορεί πλέον να ανιχνεύει τους πεζούς και τους ποδηλάτες τη νύχτα. Επιπλέον, το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC) μπορεί πλέον να λειτουργεί και σε χαμηλές ταχύτητες, διατηρώντας το αυτοκίνητο στη λωρίδα και την απόσταση από τα εμπρός κινούμενα οχήματα, ακόμα και μετά από στάση.

Honda jazz 2020

Παρότι το νέο Honda Jazz θα βρει στο δρόμο του το 2020 πολλά και εξαιρετικά ολοκαίνουργια μοντέλα στην κατηγορία B, όπως τα Renault Clio, Peugeot 208, Opel Corsa και Toyota Yaris, πλέον ως υβριδικό έχει όλες τις δυνατότητες να είναι ανταγωνιστικό. Μένει, φυσικά, να μάθουμε και την τιμή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider