Volvo On Call: Ένας ψηφιακός κόσμος μοναδικών δυνατοτήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo On Call: Ένας ψηφιακός κόσμος μοναδικών δυνατοτήτων
Η συναρπαστική εμπειρία της απομακρυσμένης επικοινωνίας με το αυτοκίνητο, μαζί με δεκάδες ακόμα δυνατότητες, περιλαμβάνεται στην εφαρμογή Volvo On Call

Πρωτοπόρος σε ότι αφορά τις καινοτόμες λύσεις αυτοκίνησης, η Volvo είχε ξεκινήσει ήδη από το 2001, εδώ και 18 χρόνια, μια τηλεματική πλατφόρμα για την ειδοποίηση των υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης, σε όλα τα μοντέλα της. Η πλατφόρμα αυτή είχε ονομαστεί Volvo On Call και έγινε συνώνυμη μιας νέας, συναρπαστικής ψηφιακής εποχής ευκολίας, άνεσης και ασφάλειας στην αυτοκίνηση.

Μόνο το όνομα έμεινε ίδιο

Η ραγδαία εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας την περίοδο ύπαρξης του Volvo On Call δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από την σουηδική εταιρεία. Σήμερα, μόνο το όνομα έχει μείνει ίδιο, με την πρωτοποριακή τότε αλλά και σήμερα πλατφόρμα να προσφέρει οτιδήποτε χρειάζεται ο οδηγός.

Volvo On Call
Μέσω της εφαρμογής Volvo On Call,  o οδηγός μπορεί να ενημερωθεί από απόσταση για την κατάσταση του αυτοκινήτου του. 

Το Volvo On Call δεν είναι απλά μια υπηρεσία αλλά ένα ψηφιακό οικοσύστημα ικανό να διαχειριστεί δεκάδες δυνατότητες διασύνδεσης, διευκόλυνσης και ασφάλειας, προσφέροντας ταυτόχρονα στον οδηγό Volvo τον έλεγχο του αυτοκινήτου από απόσταση.

Ως εφαρμογή, το Volvo On Call εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε smartphone ή άλλη έξυπνη συσκευή. Μέσω της εφαρμογής, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει από απόσταση μια σειρά λειτουργιών, όπως την ενεργοποίηση του συστήματος θέρμανσης και ψύξης του αυτοκινήτου του αλλά και την κοινή χρήση του! Οπουδήποτε κι αν βρίσκεται ο κάτοχος του αυτοκινήτου, μπορεί να δημιουργήσει άμεσα ένα "ψηφιακό κλειδί" μέσω του Volvo On Call και να δώσει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να το ξεκλειδώσει και να το θέσει σε λειτουργία μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Volvo On Call
Tο Volvo On Call εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε smartphone ή άλλη έξυπνη συσκευή.

On Call σε κάθε Volvo

Το Volvo On Call περιλαμβάνεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της σουηδικής μάρκας. Μάλιστα, οι σημερινές του δυνατότητες αναβαθμίζονται και εμπλουτίζονται συνεχώς. Μια από τις νέες εξελίξεις αφορά τη δυνατότητα Over-The-Air ενημέρωσης του λογισμικού του αυτοκινήτου όπου και αν βρίσκεται αυτό.

Οι υφιστάμενες υπηρεσίες του Volvo On Call περιλαμβάνουν μοναδικές ευκολίες που βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα του οδηγού. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να αναζητηθεί στο χάρτη της εφαρμογής ένας προορισμός και να σταλεί στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, να δοθούν οδηγίες πλοήγησης προς μια συγκεκριμένη θέση στάθμευσης, να εντοπιστεί το αυτοκίνητο μέσω του χάρτη της εφαρμογής αν ο οδηγός έχει ξεχάσει πού ακριβώς είναι σταθμευμένο, να ελέγξει αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και αν όχι να το κλειδώσει.

Volvo On Call
Tο Volvo On Call περιλαμβάνει και την καινοτόμο υπηρεσία In-car Delivery, διαθέσιμη προς το παρόν μόνο σε ορισμένες χώρες.

Η εφαρμογή μπορεί επίσης να λειτουργεί ως WiFi hotspot για τις φορητές συσκευές όλων των επιβατών, μέσω του modem, ή σαν προσωπική γραμματέας μέσω της σύνδεσης με το ημερολόγιο του οδηγού, ώστε να δέχεται υπενθυμίσεις για οτιδήποτε έχει καταγράψει σε αυτό.

Σε ορισμένες χώρες και σύντομα σε πολλές περισσότερες (στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη) το Volvo On Call περιλαμβάνει την καινοτόμο υπηρεσία In-car Delivery, μέσω της οποίας οι online αγορές του ιδιοκτήτη παραδίδονται στο χώρο αποσκευών του Volvo του.

Μια ματιά στο μέλλον της αυτοκίνησης

Από μια υπηρεσία αυτόματης κλήσης στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, που φυσικά ισχύει και σήμερα, το Volvo On Call εξελίχθηκε σε ένα συναρπαστικό ψηφιακό κόσμο, με καινοτόμες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Αποδεικνύοντας καθημερινά ότι η δέσμευση της Volvo να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πελατών της δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η πρακτική εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος κάθε ανθρώπου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider