Το Βερολίνο διεκδικεί από τη Φρανκφούρτη την Εκθεση Αυτοκινήτου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Βερολίνο διεκδικεί από τη Φρανκφούρτη την Εκθεση Αυτοκινήτου
Το Βερολίνο ζήτησε τη διοργάνωση της Διεθνούς Εκθεσης Αυτοκινήτου ΙΑΑ, η οποία πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες στη Φρανκφούρτη, αλλά περνά πλέον μεγάλη κρίση!

Η κυβέρνηση του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βερολίνου επιθυμεί διακαώς να φέρει τη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου ΙΑΑ στην πόλη της. Μάλιστα έγινε ήδη την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, μία πρώτη συνάντηση του δημάρχου της γερμανικής πρωτεύουσας Μίχαελ Μίλερ και του διευθύνοντα σύμβουλου της τοπικής έκθεσης, Κρίστιαν Γκέκε, με εκπροσώπους του Συνδέσμου των Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών, ο οποίος διοργανώνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών του Βερολίνου, επρόκειτο για μία εμπιστευτική συνάντηση εργασίας με διερευνητικό χαρακτήρα, στην οποία δεν θα λαμβάνονταν τελικές αποφάσεις.

Αιτία της αναζήτησης νέας στέγης για τη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου ΙΑΑ είναι το γεγονός, ότι έληξε το συμβόλαιό της με τη Φρανκφούρτη. Επίσης οι τελευταίες εκθέσεις κρίθηκαν αποτυχημένες, καθώς κατέγραψαν αρνητικά ρεκόρ επισκεπτών, απείχαν πολλές μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων και υπήρξαν πολλές διαδηλώσεις οικολογικών οργανώσεων. Γι αυτόν τον λόγο, αναζητείται μία νέα φόρμουλα προσέλκυσης του ενδιαφέροντος και η έκθεση δεν θα έχει πλέον ως περιεχόμενο μόνον το αυτοκίνητο, αλλά θα εξελιχθεί σε μία εκδήλωση για όλες τις μορφές κινητικότητας.

Εκτός του Βερολίνου, διεκδικούν πάντως τη διοργάνωση της ΙΑΑ και οι πόλεις της Κολωνίας και του Ανοβέρου. Να σημειώσουμε ότι η ΙΑΑ ξεκίνησε έτσι και αλλιώς το 1897 από το ξενοδοχείο Bristol του Βερολίνου και ότι για μεν τα επιβατηγά οχήματα πραγματοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες κάθε μονή χρονιά στη Φρανκφούρτη και για τα επαγγελματικά οχήματα κάθε ζυγό έτος στο Ανόβερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider