Εκτοξεύτηκε στα 780 δολάρια η μετοχή της Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύτηκε στα 780 δολάρια η μετοχή της Tesla
Από τα 452 δολάρια στα 780 έφτασε σε ένα μόλις μήνα η μετοχή της Tesla. Αναλυτές αναφέρουν ότι σύντομα θα ξεπεράσει και τα 800 δολάρια.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το Μάρτιο του 2013 κατέγραψε η Tesla, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, σημειώνοντας άλμα 19,9%.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Tesla στη συνεδρίαση της Δευτέρας σημείωσε άλμα, αφότου η Argus Research ενίσχυσε την τιμή-στόχο, στα 808 δολάρια από 556 δολάρια.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Argus αναβάθμισε τα κέρδη ανά μετοχή, στα 8,01 δολάρια από 5,96 δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το 2021.

Η ανακοίνωση ενός ακόμα κερδοφόρου τριμήνου από την Tesla απογείωσε την τιμή της μετοχής της, η οποία ανεβαίνει συνεχώς και ακατάπαυστα από τον Ιούνιο του 2019. Τότε, η μετοχή της αμερικανικής βιομηχανίας κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχε αξία μόλις 179 δολάρια, ενώ σήμερα φλερτάρει με τα 800.

Η συνεχής αυτή άνοδος έφερε την Tesla στην ευχάριστη θέση να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία στις 22 Ιανουαρίου 2020 τα 100 δισ. δολάρια. Έτσι διαθέτει πλέον υψηλότερη αξία από κολοσσούς όπως η Volkswagen και η Daimler, αλλά και λαμπερά ονόματα του κλάδου του αυτοκινήτου, όπως η Ferrari. Η μόνη εταιρεία αυτοκινήτων που βρίσκεται πάνω από την Tesla είναι η Toyota με χρηματιστηριακή αξία άνω των 230 δισ. δολαρίων. Να σημειώσουμε πάντως ότι από τις 3 Φεβρουαρίου 2020 και την ανακοίνωση των κερδών του 4ου τριμήνου του 2019, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ανέβηκε κατά 23 δις δολάρια.

Ο Έλον Μασκ θησαυρίζει

Εκτός από τους μετόχους της Tesla, ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την απίστευτη άνοδο της τιμής της μετοχής της εταιρείας νιώθει σίγουρα ο Έλον Μασκ. Ο 48χρονος αμείβεται συμβολικά με ένα δολάριο τον μήνα για τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla. Όταν ωστόσο ανανέωσε το 2018 το συμβόλαιό του, έθεσε ως βάση ένα σύστημα μπόνους για κάθε σημαντική άνοδο της αξίας της μετοχής της Tesla. Έτσι θα εισπράξει έως 346 εκατ. δολάρια, εφόσον διατηρηθεί η τιμή της μετοχής της καλιφορνέζικης μάρκας πάνω από τα 550 δολάρια για έξι μήνες.

Τα παραπάνω ωστόσο χρήματα θα είναι λίγα... ψιλά, από όσα ο Μασκ προβλέπει να αποκομίσει στο μέλλον. Αν η χρηματιστηριακή αξία της Tesla συνεχίσει να ανεβαίνει και φτάσει στα 650 δισ. δολάρια, τότε ο CEO της εταιρείας που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εισπράξει 50 δισ. δολάρια. Όπως θα διαβάσετε και στη συνέχεια, το παραπάνω σενάριο δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία αλλά την επικρατέστερη εκδοχή για το μέλλον της Tesla.

Που μπορεί να φτάσει η μετοχή

Η Κάθριν Γουντ, της ARK Investment Management ,δήλωσε σε συνέντευξή της στο Bloomberg ότι οι μετοχές της Tesla εξακολουθούν να είναι «απίστευτα υποτιμημένες». Σύμφωνα με το τελευταίο σημείωμα του ARK που δημοσιεύθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2020, η αναμενόμενη αξία ανά μετοχή για την Tesla το 2024 θα φτάσει στα... 7.000 δολάρια!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναλυτής της Argus, Μπιλ Σελέσκι, αύξησε το στόχο των βραχυπρόθεσμων τιμών της μετοχής της Tesla στα 808 δολάρια, καθώς τα έσοδα της εταιρείας αυξάνονται συνεχώς, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για το νέο μοντέλο 3, που κάλυψε περισσότερο από το 80% της παραγωγής του τέταρτου τριμήνου.

Η παρουσίαση του νέου ελαφρού ημιφορτηγού Cypertrack, το νέο μικρό SUV με την ονομασία Y καθώς και οι υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες της Tesla, όπως τα αυτόνομα οικιακά ενεργειακά συστήματα, αναμένεται να γιγαντώσουν στο άμεσο μέλλον την κερδοφορία της.

Η αισιοδοξία για το μέλλον της Tesla ενισχύεται ακόμα περισσότερο λόγω του ανοίγματος του νέου gigafactory στην Κίνα, αλλά και τη θεμελίωση ενός ακόμα στην Ευρώπη, λίγο έξω από το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider