Η Herz παράγγειλε 100.000 Model 3 και «εκτόξευσε» τη μετοχή της Tesla

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Herz παράγγειλε 100.000 Model 3 και «εκτόξευσε» τη μετοχή της Tesla
Η τεράστια παραγγελία της Herz ανέβασε τόσο την τιμή της μετοχής της Tesla που η αξία της ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια.

Η Hertz Global Holdings Inc., μόλις τέσσερις μήνες μετά την κήρυξη πτώχευσης, παρήγγειλε 100.000 Tesla Model 3 ως το πρώτο βήμα ενός φιλόδοξου σχεδίου για τον εξηκεκτρισμό του στόλου των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της Tesla Inc. εκτινάχθηκαν στα ύψη, ωθώντας την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά.

Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέσα στους επόμενους 14 μήνες και τα Model 3 της Tesla θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση σε τοποθεσίες της Hertz στις Η.Π.Α. Και σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, ξεκινώντας στις αρχές Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο supercharger της Tesla αλλά και η Hertz κατασκευάζει τη δική της υποδομή φόρτισης.

Είναι η μεγαλύτερη αγορά που έγινε ποτέ για ηλεκτρικά οχήματα και αντιπροσωπεύει περίπου 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων για την Tesla, όπως αναφέρει το δίκτυο Bloomberg.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 13%, που είναι το μεγαλύτερο κέρδος μίας ημέρας από τις 9 Μαρτίου. Η τιμή της μετοχής έφτασε στα 1.024,86 δολάρια, καθιστώντας την Tesla μία από τις πέντε μόνο ενταγμένες στις ΗΠΑ. εταιρείες με αποτίμηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η μετοχή της Hertz, η οποία επί του παρόντος διαπραγματεύεται εξωχρηματιστηριακά πριν από την επανεισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Nasdaq, σημείωσε άνοδο 10% στα 27,17 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider