Toyota: Έφθασε σε πωλήσεις τα 20 εκατ. «πράσινα» οχήματα

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Έφθασε σε πωλήσεις τα 20 εκατ. «πράσινα» οχήματα
Toyota ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πωλήσεων και παραγωγής για το πρώτο δίμηνο του 2022.

Ελαφρά μειωμένες επιδόσεις όσον αφορά τις πωλήσεις αλλά και την παραγωγή οχημάτων, καταγράφει στην αρχή του 2022 η Toyota. Ο ιαπωνικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει επηρεαστεί μεν από την έλλειψη ημιαγωγών, σε μικρότερο βαθμό δε, από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Παράλληλα ανακοίνωσε ένα σημαντικό επίτευγμα στον τομέα του περιορισμού του αποτυπώματός της στο περιβάλλον, καθώς οι αθροιστικές πωλήσεις «πράσινων» αυτοκινήτων έπιασαν τον αριθμό των 20 εκατομμυρίων μονάδων! Σε αυτά συνυπολογίζονται τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα καθώς και τα υδρογονοκίνητα.

Η Toyota εκτιμά ότι η χρήση των οικολογικών αυτοκινήτων της όλα αυτά τα χρόνια έχει περιορίσει τις εκπομπές CO2 κατά 160 εκατ. τόνους, ενώ έχει εξοικονομήσει σε καύσιμα 65 δισ. λίτρα βενζίνης! Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Άκιο Τογιόντα, Πρόεδρος του ιαπωνικού ομίλου, ανακοίνωσε ότι Toyota και Lexus θα λανσάρουν 30 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Άκιο Τογιόντα

Η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 από Toyota, Lexus, Daihatdu και Hino περιορίστηκε κατά 1,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, όμως εκτός Ιαπωνίας καταγράφηκε άνοδος 5,7%, «ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους προμηθευτές μας», όπως αναφέρει η εταιρεία. Ακριβώς ίδια (-1,4%) ήταν η μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων του ομίλου Toyota, κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider