Mercedes-Benz: Αύξηση 210% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2022

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Αύξηση 210% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2022
Mercedes-EQ
Η μείωση της παραγωγής λόγω της έλλειψης ημιαγωγών κάθε άλλο παρά επηρεάζει τις πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας.

Τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Mercedes-Benz Cars. Το τμήμα επιβατικών μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρέδωσε 501.600 οχήματα την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, αριθμός μειωμένος κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Η πτώση οφείλεται στην κρίση με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών αλλά και στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το αρνητικό περιβάλλον δεν επηρεάζει πάντως το πλάνο εξηλεκτρισμού της Mercedes-Benz, όπως αποτυπώνεται στην εντυπωσιακή απήχηση που έχουν στο κοινό τα «πράσινα» μοντέλα της. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών (PHEV) αυξήθηκαν κατά 8% (στις 45.900 μονάδες), ενώ των αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) τριπλασιάστηκαν χάρη κυρίως στις EQA, EQC και EQS: +210% στις 21.900 μονάδες!

Διεθνώς, το μερίδιο των PHEV και BEV επί των συνολικών πωλήσεων της Mercedes-Benz βρίσκεται στο 15% (στην Ευρώπη αγγίζει το 33%). Μεγάλη ήταν η άνοδος και για τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, καθώς οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 675 για τη ναυαρχίδα S-Class και κατά 161% για τη φίρμα Mercedes-Maybach.

Πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Mercedes-Benz παραμένει η GLC, με 100.400 πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το μεσαίο SUV θα αντικατασταθεί εντός του έτους, με την παγκόσμια πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider