BMW X7: Από τις ΗΠΑ για όλο τον κόσμο

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BMW X7: Από τις ΗΠΑ για όλο τον κόσμο
BMW X7
Η BMW ανανεώνει τη ναυαρχίδα των SUV της, η οποία κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμη πιο πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένη καθιστά την Χ7 η BMW. Το μεγάλο SUV των 5,15 μέτρων ανανεώνεται τόσο όσον αφορά την εμφάνισή του όσο και στον τομέα του εξοπλισμού. Το λανσάρισμά του στις αγορές θα γίνει τον προσεχή Αύγουστο, σε τιμές που στην Ελλάδα θα ξεπερνούν κατά πολύ τις 100.000 ευρώ.

Και οι τρεις εκδόσεις κινητήρα εφοδιάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Περιλαμβάνει μία μίζα/γεννήτρια τοποθετημένη στο στροφαλοφόρο άξονα και ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνεισφέρει με επιπλέον ισχύ 12 ίππων και ροπή 200 Nm. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και λειτουργία Sprint. Η ισχύς του κινητήρα περνά στο δρόμο μέσω της τετρακίνησης BMW xDrive.

BMW X7

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων βρίσκεται ο V8 4.4 λίτρων για την X7 M60i xDrive. Η τεχνολογία M TwinPower Turbo εξασφαλίζει μέγιστη ισχύ 530 ίππων και ροπή 750 Nm. Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας τελευταίας γενιάς κάνει το ντεμπούτο του στην X7 xDrive40i. Η ισχύς του νέου κινητήρα είναι αυξημένη κατά 47 ίππους και ανέρχεται σε 380 ίππους. Τέλος, ο εξακύλινδρος σε σειρά diesel κινητήρας της νέας X7 xDrive40d αποδίδει 352 ίππους.

Στο πολυτελές εσωτερικό με τις τρεις σειρές καθισμάτων, τα βλέμματα μαγνητίζει η κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Αποτελείται από οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών. Με τη νέα αυτή ενοποίηση των οθονών και τις συνεχώς βελτιούμενες δεξιότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, το νέο BMW iDrive διαθέτει σαφή προσανατολισμό στη λειτουργία μέσω αφής και στον έλεγχο μέσω χειρονομιών, καθώς και στην αλληλεπίδραση με τη χρήση καθομιλουμένης γλώσσας.

BMW X7

Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά με λειτουργία Augmented View στην οθόνη ελέγχου. Το προαιρετικό BMW Digital Key Plus επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν την BMW X7 με το Apple iPhone τους μέσω ασύρματης τεχνολογίας αυξημένης προστασίας ultra-wideband (UWB). Τέλος, η νέα BMW X7 επιτρέπει επίσης στους πελάτες να απολαμβάνουν τα οφέλη της βελτιστοποιημένης ενσωμάτωσης smartphone, ενός εξατομικευμένου BMW ID και μιας eSIM σχεδιασμένης για τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider