Mercedes EQS SUV: Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών SUV

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes EQS SUV: Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών SUV
Mercedes EQS SUV
Το μήκους 5,12 μέτρων αυτοκίνητο προσφέρει αυτονομία έως 660 χλμ. και εσωτερικό για έως 7 επιβάτες.

Δίπλα στα σεντάν EQS και EQE, η EQS SUV είναι το τρίτο μοντέλο της Mercedes-Benz που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική για μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το μοντέλο έχει μήκος 5,12 μέτρα και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Το μεταξόνιο της EQS SUV είναι ίδιο με αυτό της σεντάν EQS, στα 3,12 μέτρα. Το αμάξωμα είναι όμως κατά 20 εκατ. ψηλότερο, για πιο ευρύχωρο εσωτερικό και αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πενταθέσια και επταθέσια καμπίνα των επιβατών, με τον όγκο του χώρου αποσκευών να κυμαίνεται από 565 λίτρα (σε 7θέσια διάταξη) έως 2.100 (όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα της δεύτερης σειράς). Με χωρητικότητα στις 107,8 kWh, η μπαταρία προσφέρει αυτονομία έως 660 χλμ. Έχει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης 200 kW και καλύπτεται από 10ετή εγγύηση.

Mercedes EQS SUV

Κάθε έκδοση η EQS SUV θα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα, με τις τετρακίνητες 4MATIC να έχουν ένα ακόμη eATS μπροστά. Η βασική έκδοση EQS 450+ έχει κίνηση στους πίσω τροχούς, με ισχύ 360 ίππων και ροπή 568 Nm. Η μεσαία έκδοση EQS 450 4MATIC έχει συνδυαστική ισχύ 360 ίππων και ροπή 800 Nm. Τέλος, στην κορυφαία EQS 580 4MATIC η μέγιστη ισχύ ανέρχεται σε 544 ίππους και η ροπή σε 858 Nm.

Τα βλέμματα στο εσωτερικό του μεγάλου ηλεκτρικού SUV μαγνητίζει το (προαιρετικό) ψηφιακό ταμπλό πλάτους 141 εκατ. Τρεις μεγάλες οθόνες βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη κάτω από κοινό κρύσταλλο, με το συνοδηγό να μπορεί να βλέπει ταινίες ή άλλο ψηφιακό περιεχόμενο στην OLED οθόνη 12,3 ιντσών. Μάλιστα μία κάμερα παρακολουθεί τον οδηγό και αν διαπιστώσει ότι κοιτάζει στην οθόνη του συνοδηγού, τότε απενεργοποιεί την προβολή του περιεχομένου!

Mercedes EQS SUV

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider