Toyota: Άρχισε η παραγωγή των υβριδικών συστημάτων κίνησης 5ης γενιάς

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Άρχισε η παραγωγή των υβριδικών συστημάτων κίνησης 5ης γενιάς
Toyota υβριδικό σύστημα 5ης γενιάς
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε 77,5 εκατ. ευρώ σε Μ. Βρετανία και Πολωνία για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής.

Στην ανανεωμένη Corolla κάνει πρεμιέρα η υβριδική τεχνολογία 5ης γενιάς της Toyota. Μπορεί η ιαπωνική εταιρεία να έχει παρουσιάσει τα πρώτα της αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως συνεχίζει να επενδύει στην υβριδική τεχνολογία, η οποία αύξησε σημαντικά το μερίδιό της στην αγορά της Ευρώπης. Την περασμένη τετραετία το μερίδιο των υβριδικών εκδόσεων στις συνολικές πωλήσεις της Toyota στην Ευρώπη ανέβηκε από το 30% στο 66%.

Ήδη τα πρώτα υβριδικά συστήματα πέμπτης γενιάς άρχισαν να κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Toyota σε Μ. Βρετανία και Πολωνία. Οι επενδύσεις που έγιναν σε επτά γραμμές παραγωγής στα δύο εργοστάσια φθάνουν τα 77,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα συγκεκριμένα υβριδικά συστήματα προορίζονται για τη νέα Corolla που κατασκευάζεται σε Βρετανία και Τουρκία.

Η υβριδική τεχνολογία 5ης γενιάς της Toyota συνδυάζει τον 1.8 βενζίνης με νέα ηλεκτρικά μοτέρ, που είναι ελαφρύτερα, μικρότερα σε μέγεθος και πιο ισχυρά. Πέρα από το όφελος σε κατανάλωση και εκπομπές CO2, το νέο υβριδικό σύστημα των 140 ίππων βελτιώνει το χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα κατά 1,7 δλ. (στα 9,2 δλ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider