smart και NVIDIA ενώνουν δυνάμεις στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
smart και NVIDIA ενώνουν δυνάμεις στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας
smart #1
Από το 2024 όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της smart θα κάνουν χρήση του NVIDIA DRIVE Orin SoC.

Την επίτευξη συμφωνίας για συνεργασία στους τομείς των έξυπνων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσαν η smart και η NVIDIA. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει η smart από το 2024 και μετά θα βασίζονται στο ενιαίο σύστημα επεξεργαστών (SoC) του αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού.

Το υψηλής απόδοσης NVIDIA DRIVE Orin SoC θα επιτρέπει στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist της smart να προσφέρει στους χρήστες αποτελεσματική και «ευφυή» εμπειρία μετακίνησης. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο κέντρο δεδομένων για την έρευνα και ανάπτυξη εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού αλλά και τεχνητής νοημοσύνης.

Το σύστημα NVIDIA DRIVE Orin θα «ακολουθεί» τα ηλεκτρικά smart καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, μέσω ανανέωσης του λογισμικού εξ' αποστάσεων (over-the-air). Το #1 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της smart, που ανήκει πλέον 50/50 στην Mercedes-Benz και την κινεζική Geely. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα φέτος και ένα το 2024.

NVIDIA SoC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider