To νέο Skoda Superb συνδυάζει άνεση, πολυτέλεια και υβριδική τεχνολογία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To νέο Skoda Superb συνδυάζει άνεση, πολυτέλεια και υβριδική τεχνολογία
Skoda Superb
Το καμουφλάζ έφυγε και το νέο Superb αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα. Το μεγάλο μοντέλο της Skoda είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις βενζίνης, diesel και hybrid.

Η Skoda παρουσίασε την τέταρτη γενιά του μεγάλου της οικογενειακού, του Superb, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε hatchback και Combi αμάξωμα. Όλα τα προηγούμενα Superb διακρίνονταν για τους αχανείς τους χώρους, οι οποίοι έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι στο νέο μοντέλο.

Το Superb hatchback φθάνει σε μήκος τα 4,91 μέτρα και το Superb Combi τα 4,90 μέτρα. Το πλάτος έχει μειωθεί ελαφρά, ενώ το ύψος έχει αυξηθεί λίγο. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 645 λίτρα στο hatchback μοντέλο και στα 690 λίτρα στο Combi. Έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος, για τον περιορισμό της κατανάλωσης. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) είναι 0,23 και 0,25 για το hatchback και το Combi, αντίστοιχα.

Skoda Superb

Πέρα από ευρύχωρη και πολυτελής, η καμπίνα των επιβατών παρέχει λύσεις συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 10 ιντσών, ενώ το σύστημα πολυμέσων έχει οθόνη αφής 10 ή 13 ιντσών, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Η Skoda προσφέρει 6 επιλογές κινητήρων για το νέο Superb. Βασικός είναι ο 1.5 TSI με τεχνολογία mild hybrid με 150 ίππους, ενώ ο 2.0 TSI διατίθεται με 204 ή 265 ίππους. Στην πλευρά των diesel υπάρχουν δύο παραλλαγές του 2.0 TDI, με 150 και 193 ίππους. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου συνδυάζονται με τετρακίνηση.

Διαθέσιμη είναι επίσης η έκδοση iV, με τεχνολογία plug-in hybrid, για το Superb Combi. Το σύστημα περιλαμβάνει τον 1.5 TSI 150 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ 204 ίππων να περνά στους εμπρός τροχούς. Η μπαταρία χωρητικότητας 25,7 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Skoda Superb

Photo Credits: Skoda Auto

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider