Ηλεκτροκίνηση: Ράλι των κινεζικών μετοχών μετά τους πρόσθετους δασμούς της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: Ράλι των κινεζικών μετοχών μετά τους πρόσθετους δασμούς της ΕΕ
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων την Πέμπτη, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα επιβάλλει υψηλότερους δασμούς έως και 38% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Ράλι σημείωσαν οι μετοχές των κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων την Πέμπτη, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα επιβάλλει υψηλότερους δασμούς έως και 38% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων BYD, έφτασε να κερδίζει μέχρι και 8% ενδοσυνεδριακά δίνοντας ώθηση στον δείκτη Hang Seng, για να κλείσει στο +4,15%. Η Geely κέρδισε 1,7% περίπου, η Nio έκλεισε στο +1,31%, η Li Auto ενισχύθηκε μία ανάσα από τα 2%, ενώ μόνο η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας SAIC Motor υποχώρησε κατά 1,5%.

Οι αναλυτές της Citi ανέφεραν ότι οι πρόσθετοι δασμοί της ΕΕ ήταν «γενικά ευνοϊκοί». «Οι τιμωρητικοί δασμοί θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά δεν θα εκτροχιάσουν τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Κίνας» ανέφεραν.

«Η απόφαση είναι "μέτρια" σε σύγκριση με τους αυστηρούς δασμούς 100% στις εισαγωγές κινεζικών EV στις ΗΠΑ, που αυξήθηκαν από 25% τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν και οι προσωρινοί δασμοί 25% είναι σύμφωνοι με τις προσδοκίες της αγοράς 20%-25%. κατά την άποψή μας», δήλωσε ο Vincent Sun, αναλυτής μετοχών της Morningstar

Την Τετάρτη, η ΕΕ δήλωσε ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε κινεζικές εταιρείες ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μεγάλο αποτύπωμα στην Ευρώπη. Η BYD θα υπόκειται σε πρόσθετους δασμούς 17,4% ενώ η Geely θα πληρώνει δασμούς 20%. Στη SAIC θα επιβληθούν δασμοί 38,1% – τους υψηλότερους μεταξύ των τριών. Αυτό είναι πέραν του συνήθους δασμού 10% που έχει ήδη επιβληθεί στα εισαγόμενα EV.

Άλλες κινεζικές εταιρείες EV, οι οποίες συνεργάστηκαν στην έρευνα αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στο δείγμα, θα υπόκεινται σε πρόσθετους δασμούς 21%, ενώ εκείνες που δεν συνεργάστηκαν θα πληρώνουν 38,1%, ανέφερε η Επιτροπή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα για δασμούς στα ηλεκτροκίνητα: Η ΕΕ να «επανεξετάσει» την απόφασή της

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Αλεξοπούλου: Η ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και σώζει ζωές

gazzetta
gazzetta reader insider insider