To ψηφιακό κλειδί της BMW έλαβε πιστοποίηση από τον οργανισμό CCC

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To ψηφιακό κλειδί της BMW έλαβε πιστοποίηση από τον οργανισμό CCC
BMW
Η πιστοποίηση βασίζεται στις υψηλότερες απαιτήσεις για ασφαλή και διαλειτουργική πρόσβαση vehicle-to-device.

Το BMW Group έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που λαμβάνει την πιστοποίηση CCC Digital Key από την κοινοπραξία Car Connectivity Consortium για την ψηφιακή πρόσβαση στα οχήματά του. Η πιστοποίηση βασίζεται στις απαιτήσεις του CCC για ασφαλή και διαλειτουργική πρόσβαση vehicle-to-device και επιβεβαιώνει ότι το Ψηφιακό Κλειδί της BMW πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Το Car Connectivity Consortium είναι ένας διακλαδικός οργανισμός τυποποίησης και έχει ως αποστολή την περαιτέρω ανάπτυξη της συνδεσιμότητας των οχημάτων με έξυπνες κινητές συσκευές και την προώθησή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το BMW Group είναι μέλος της κοινοπραξίας από το 2017. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία ηγείται της ανάπτυξης και καθιέρωσης διακλαδικών τεχνολογιών και προτύπων ασφαλείας με τους εταίρους της στην κοινοπραξία. Εκτός από έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινητοβιομηχανιών, στις εταιρείες-μέλη του CCC περιλαμβάνονται επίσης οι σημαντικότεροι κατασκευαστές smartphone, προμηθευτές κατασκευαστών αυτοκινήτων, κατασκευαστές ημιαγωγών και πάροχοι προϊόντων ασφαλείας.

«Η πιστοποίηση των λύσεων ψηφιακών κλειδιών σε κάθε σημείο του οικοσυστήματος vehicle-to-device είναι επιτακτική καθώς προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών και του κλάδου γενικότερα», δήλωσε η Αλίσια Τζόνσον, Πρόεδρος του Car Connectivity Consortium. «Το σύνολο των μελών μας έχει βοηθήσει να προχωρήσουμε προς αυτόν τον στόχο από τότε που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα πιστοποίησης τον Δεκέμβριο και είμαστε υπερήφανοι που η BMW γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που λαμβάνει την πιστοποίηση CCC Digital Key».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider