H BYD θα παρέχει 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πλατφόρμα της Uber

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H BYD θα παρέχει 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πλατφόρμα της Uber
BYD Uber
H στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών θα εφαρμοστεί αρχικά στις αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Την επίτευξη συμφωνίας για πολυετή στρατηγική συνεργασία ανακοίνωσαν η BYD και η Uber. Η κινεζική εταιρεία, κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών-υβριδικών οχημάτων παγκοσμίως σε αριθμούς παραγωγής, θα παρέχει 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους οδηγούς που δραστηριοποιούνται στη διάσημη πλατφόρμα μετακινήσεων.

Αρχής γενομένης από τις αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, η BYD θα προσφέρει στους οδηγούς της Uber ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προνομιακές τιμές αλλά και χρηματοδοτικά προγράμματα. Στη συνέχεια η συνεργασία των δύο εταιρειών θα επεκταθεί σε Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Μέση Ανατολή.

Αν και ο ρυθμός διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης είναι πέντε φορές ταχύτερος στους οδηγούς της Uber σε σχέση με τους ιδιώτες, εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με το υψηλότερο κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά και τις δυσκολίες στην εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης. Η BYD εξετάζει να προσφέρει επιπλέον σε συνεργασία με την Uber έκπτωση στο κόστος φόρτισης, στο σέρβις και την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων.

Μελλοντικά οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν και στον τομέα της αυτόνομων BYD που θα μισθώνονται μέσω της πλατφόρμας της Uber. «Η Uber και η BYD μοιράζονται την ίδια δέσμευση προς έναν καλύτερο και καθαρότερο κόσμο και είμαι ενθουσιασμένος που θα εργαστούμε από κοινού προς αυτό το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος της BYD, Τσουανφού Ουάνγκ.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη παγκόσμια συμφωνία στο είδος της και είμαστε ενθουσιασμένοι από τα οφέλη που θα προσφέρει στους οδηγούς, τους επιβάτες και τις πόλεις. Όταν ένας οδηγός της πλατφόρμας κάνει στροφή σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, περιορίζει έως τέσσερις φορές παραπάνω τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με έναν ιδιώτη που οδηγεί ηλεκτρικό», ανέφερε από την πλευρά του ο Ντάρα Κοσροσάχι, Διευθύνων Σύμβουλος της Uber.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider