Τα ηλεκτρικά οχήματα αποφέρουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ηλεκτρικά οχήματα αποφέρουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη
Tesla Model 3 | Tesla
Η επένδυση σε καθαρές τεχνολογίες οδηγεί σε μείωση εκπομπών και βελτίωση της οικονομίας, καθώς οι μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ πρωτοστατούν στη μετάβαση στα EV.

Η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη επωφελούνται από την επιθετική στρατηγική υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), καθώς τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη είναι πλέον σαφή. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι πολιτείες σημείωσαν σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η οικονομία τους μέσω της καινοτομίας και των καθαρών τεχνολογιών.

Η Καλιφόρνια, ηγέτιδα στην ανάπτυξη πολιτικών για καθαρή ενέργεια, μείωσε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 9,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2022, καταγράφοντας πτώση 2,4%. Σύμφωνα με το California Air Resources Board (CARB), η πολιτεία έχει καταφέρει να μειώσει τις συνολικές εκπομπές κατά 20% από το 2000, ενώ η οικονομία της έχει σημειώσει αύξηση κατά 78% στο ίδιο διάστημα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην αυξανόμενη χρήση EV, που μειώνουν την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και στη συνεχή επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, που πλέον αντιπροσωπεύουν το 30% της ενεργειακής παραγωγής της πολιτείας.

Στη Νέα Υόρκη, η στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα έχει επίσης αποφέρει καρπούς. Η πόλη, μέσω της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνων (TLC), ανακοίνωσε ότι οι ηλεκτρικές διαδρομές ride-hailing οχημάτων όπως Uber και Lyft συνέβαλαν στη μείωση των εκπομπών κατά 19.000 μετρικούς τόνους CO2 το 2024. Η πόλη σχεδιάζει να ηλεκτροδοτήσει πλήρως τον στόλο οχημάτων υψηλής κυκλοφορίας μέχρι το 2030, συμβάλλοντας περαιτέρω στη μείωση των εκπομπών και στην αύξηση των επενδύσεων στην καθαρή ενέργεια.

Η αυξημένη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και οι επενδύσεις στις υποδομές φόρτισης δείχνουν ότι οι πολιτείες που πρωτοπορούν στις καθαρές τεχνολογίες, όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, βλέπουν ήδη τα οφέλη. Καθώς η πολιτική για καθαρές μεταφορές επεκτείνεται, η οικονομία και η δημόσια υγεία θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, με τη μείωση των εκπομπών και την ανάπτυξη του τομέα της ηλεκτροκίνησης να αποτελούν κινητήριες δυνάμεις της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider