Στη Γενεύη θα δούμε το ακριβότερο Range Rover

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στη Γενεύη θα δούμε το ακριβότερο Range Rover

Με την ονομασία Range Rover SV Coupe, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στις 6 Μαρτίου 2018 το πιο πολυτελές, ακριβό και περιορισμένης παραγωγής μοντέλο της εταιρείας.

Κλείνοντας τα 70 χρόνια της, η Land Rover θα παρουσιάσει το μοντέλο ως φόρο τιμής στο πρώτο Range Rover, το οποίο δημιούργησε την κατηγορία των πολυτελών SUVκαι ήταν δίθυρο. Μια ιδέα για το πώς μπορεί να είναι το αμάξωμά του, μας δίνει και το πρωτότυπο Range Rover Stormer, που είχε παρουσιάσει η βρετανική εταιρεία το 2004.

Η μόνη επίσημη εικόνα του νέου μοντέλου, που θα παραχθεί σε μόλις 999 αντίτυπα, αφορά προς το παρόν μια κάτοψη του αυστηρά τετράθυρου εσωτερικού του, το οποίο φυσικά βρίθει δέρματος, ξύλου και τις συνακόλουθης πολυτέλειας. Βασισμένο στο τετράθυρο Range Rover, το επετειακό SV Coupe αναμένεται να έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις αλλά σίγουρα χαμηλότερο ύψος και πιο σπορ χαρακτήρα.

Ο κινητήρα του μοντέλου θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος πεντάλιτρος V8 του κορυφαίου SVAutobiography, ο οποίος πιθανότατα θα έχει ισχύ κοντά στους 600 ίππους, από 560 σήμερα.

Εκτός από μοναδικό στη γκάμα της Land Rover, το Range Rover SV Coupe θα είναι επίσης το μοναδικό παγκοσμίως δίθυρο πολυτελές SUV και η βρετανική εταιρεία υπόσχεται αισθητική που θα προκαλεί τις αισθήσεις και στοιχεία εξοπλισμού και πολυτέλειας πρωτόγνωρα.

Για να τονίσει μάλιστα την ιδιαιτερότητα του μοντέλου, τονίζει το γεγονός ότι αυτό θα συναρμολογείται στο χέρι από το τμήμα ειδικών κατασκευών της εταιρείας, που ονομάζεται Special Vehicle Operations.

Η περιορισμένη και χειροποίητη παραγωγή του θα έχει φυσικά το ανάλογο αντίκτυπο στο κόστος, το οποίο αναμένεται να εκτοξευτεί στα περίπου 230.000 ευρώ στην Ευρώπη. Για τις συγκρίσεις σας, το κόστος του ακριβότερου σήμερα Range Rover SVAutobiography Dynamic φτάνει στα 170.000 ευρώ.

Εικόνα: Range Rover Stormer Prototype

Στη Γενεύη θα δούμε το ακριβότερο Range Rover
Στη Γενεύη θα δούμε το ακριβότερο Range Rover
Στη Γενεύη θα δούμε το ακριβότερο Range Rover

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider