BlackRock: «Bullish» για Wall Street - Γιατί την προτιμά έναντι των ευρωπαϊκών αγορών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
BlackRock: «Bullish» για Wall Street - Γιατί την προτιμά έναντι των ευρωπαϊκών αγορών
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων, η BlackRock, (υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 11,5 τρισ. δολαρίων) δηλώνει «ταύρος» για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών και τις προτιμά έναντι των ευρωπαϊκών.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων, η BlackRock, (υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 11,5 τρισ. δολαρίων) δηλώνει «ταύρος» για τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών και τις προτιμά έναντι των ευρωπαϊκών.

Οι αναλυτές στρατηγικής εκτιμούν πως η κερδοφορία των αμερικανικών εταιρειών θα ενισχυθεί και θα διευρυνθεί και εκτός του κλάδου τεχνολογίας. Σε αυτό συντείνουν τόσο οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed όσο και η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα. Παράλληλα, δηλώνουν «overweight» για τις ιαπωνικές μετοχές, καθώς τα κέρδη αποδεικνύονται ανθεκτικά με ένα ισχυρότερο γιεν.

Από την άλλη, η ασθενική ανάπτυξη της Ευρωζώνης τους κρατά σε «underweight» για τις ευρωπαϊκές μετοχές συνολικά, προτιμώντας ωστόσο τον κλάδο των χρηματοοικονομικών.

Σύμφωνα με τη Wei Li, Global Chief Investment Strategist της BlackRock, η τοποθέτηση των επενδυτών σε μετοχές έναντι των ομολόγων επιβραβεύτηκε φέτος καθώς οι μετοχές έχουν σκαρφαλώσει σε νέα υψηλά. Παρόλο που οι αμφιβολίες για τις τεχνολογικές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και οι φόβοι για ύφεση ενίσχυσαν τη μεταβλητότητα, οι αμερικανικές μετοχές υπεραπέδωσαν έναντι άλλων περιοχών φέτος όσον αφορά την αύξηση των κερδών και τις αποτιμήσεις στον κλάδο τεχνολογίας. Οι ανησυχίες σχετικά με τις υψηλές αποτιμήσεις και η αβεβαιότητα των αμερικανικών εκλογών ενδέχεται να οδηγήσουν σε κάποια μεταβλητότητα. Ωστόσο, σε έναν ορίζοντα έξι έως 12 μηνών, η BlackRock συστήνει τοποθετήσεις στις αμερικανικές μετοχές, καθώς οι αγορές αναμένουν διψήφια αύξηση κερδοφορίας το επόμενο έτος και μείωση των επιτοκίων.

Γιατί προτιμά τη Wall Street έναντι των ευρωπαϊκών αγορών

Η BlackRock σημειώνει πως σε βραχυπρόθεσμη βάση το μακροοικονομικό σκηνικό υποστηρίζει την ανάληψη ρίσκου στις ΗΠΑ, ακόμη και όταν οι αγορές έχουν τιμολογήσει ορισμένες μειώσεις επιτοκίων. Η Fed μειώνει τα επιτόκια ακόμη και όταν ανάπτυξη και η αγορά εργασίας παραμένουν ισχυρές. «Πιστεύουμε ότι η δυναμική των κερδών θα συνεχίσει να επεκτείνεται πέρα ​​από την τεχνολογία, μειώνοντας το χάσμα μεταξύ της τεχνολογίας και άλλων κλάδων. Τα κέρδη για μια χούφτα κορυφαίων εταιρειών, κυρίως που σχετίζονται με την τεχνολογία, αναμένεται να αυξηθούν κατά 19% το επόμενο έτος, από περίπου 30% το 2023 και το 2024. Οι αναλυτές βλέπουν τα κέρδη για τις υπολοιπες μετοχές του S&P 500 να αυξάνονται κατά 4% φέτος και 14% το 2025 μετά τη μείωση πέρυσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία της FactSet.

Από την άλλη, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αναμένεται να αυξηθούν μόλις κατά 3,7% στην Ευρώπη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τα έσοδα να εξακολουθούν να συρρικνώνονται. Ωστόσο, η BlackRock δείχνει να προτιμά τον κλάδο των χρηματοοικονομικών και της υγειονομική περίθαλψη, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη και άλλες μεγάλες δυνάμεις ή δομικές αλλαγές.

Μάλιστα, οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται στο πάτο της λίστας της BlackRock, έναντι του LSE, της Wall Street και του Nikkei.

«Οι αποτιμήσεις είναι αρκετά fair. Η ανάκαμψη της ανάπτυξης και οι μειώσεις των επιτοκίων της ΕKT υποστηρίζουν μια μέτρια ανάκαμψη της κερδοφορίας. Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να κάνει τους επενδυτές αρκετά προσεκτικούς στις τοποθετήσεις τους στην περιοχή» αναφέρει η Li.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider