Η Reebok ετοιμάζει «Σταθμούς Εξάσκησης Αυτοκινητιστών»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Reebok ετοιμάζει «Σταθμούς Εξάσκησης Αυτοκινητιστών»

Οι εγκαταστάσεις εκατέρωθεν των Εθνικών Οδών που σήμερα γνωρίζουμε ως «Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών» (Σ.Ε.Α.), σε μερικά χρόνια μπορεί να αλλάξουν εντελώς μορφή και να γίνουν «Σταθμοί Εξάσκησης Αυτοκινητιστών». Τουλάχιστον δεν θα αλλάξει το αρκτικόλεξο.

Αυτό πιστεύει η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών Reebok, που παρουσίασε στις ΗΠΑ το όραμά της για μια νέα γενιά σταθμών στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, οι οποίοι θα προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες άσκησης και ψυχαγωγίας που βρίσκει κανείς σε ένα γυμναστήριο. Ποιος όμως είναι ο λόγος που οδήγησε τη Reebok σε αυτή τη σκέψη και γιατί ποτέ πριν κανείς δεν είχε πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο;

H προβλεπόμενη επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια θα φέρει μαζί της την ανάγκη για δημιουργία σταθμών φόρτισης. Στα σημεία που σήμερα βρίσκουμε κατά κύριο λόγο πρατήρια καυσίμων, θα υπάρχουν και πρίζες οι οποίες θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ενώ όμως τα συμβατικά αυτοκίνητα δεν απαιτούν παρά ένα με δύο λεπτά για να γεμίσουν με καύσιμο, τα ηλεκτρικά θα χρειάζονται για μια πλήρη φόρτιση περίπου ένα τέταρτο με μισή ώρα, στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι οι οδηγοί τους θα έχουν αρκετό χρόνο όχι μόνο να ξεμουδιάσουν, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, αλλά και να ασκηθούν, αν το επιθυμούν.

Η Reebok θα προσφέρει τη δυνατότητα τόσο σε μεμονωμένα άτομα όσο και σε οικογένειες να βρουν τη δραστηριότητα άσκησης ή ευεξίας που επιθυμούν σε εγκαταστάσεις που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε και «fast training» ή «fast wellness» και θα λειτουργούν στα πρότυπα των εταιρειών γρήγορης εστίασης, με προγράμματα άσκησης και ευεξίας μικρής διάρκειας που θα επαναλαμβάνονται συνεχώς. Φυσικά θα υπάρχει η δυνατότητα απλά να πιει κάποιος ένα φυσικό χυμό, να φάει ένα vegan σνακ ή να απλώς να κάνει ποδήλατο και διάδρομο περιμένοντας το αυτοκίνητό του να φορτίσει.

Μια ακόμα παράμετρος που οδηγεί τη Reebok να σκεφτεί τη νέα αυτή γενιά των Σ.Ε.Α., είναι επίσης και τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα. Στο μέλλον η οδήγηση να γίνεται ολοένα και λιγότερο κοπιαστική, με αποτέλεσμα οδηγοί και επιβάτες να επιζητούν όχι ξεκούραση, αλλά άσκηση κατά τη διάρκεια των στάσεων που απαιτεί ένα μεγάλο ταξίδι. Ήδη, οι γιατροί προτείνουν στάσεις κάθε δύο ώρες στους οδηγούς και συγκεκριμένες ασκήσεις διατάσεων και χαλάρωσης κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών.

Το όραμα της Reebok, για το οποίο συνεργάζεται με την κατασκευαστική και αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler, περιλαμβάνει μια πλειάδα διαφορετικών υπηρεσιών προς τους οδηγούς, ανάλογα το σημείο που βρίσκονται οι σταθμοί φόρτισης. Έτσι άλλες παροχές προβλέπει σε αστικές περιοχές και άλλες σε επαρχιακές ή στους αυτοκινητοδρόμους.

Προφανώς η Reebok προσδοκά να πιάσει «πρώτο τραπέζι» σε μια εντελώς νέα δυνατότητα παροχής υπηρεσιών ευεξίας, η οποία προβλέπει ότι θα έρθει μαζί με τις νέες γενιές οχημάτων. Σίγουρα δεν είναι κάτι που, ειδικά στη χώρα μας, θα δούμε άμεσα, καταδεικνύει όμως το «φαινόμενο ντόμινο» των αλλαγών, που θα επιφέρουν τα ηλεκτρικά και αυτόνομα κινούμενα οχήματα.

Η Reebok ετοιμάζει «Σταθμούς Εξάσκησης Αυτοκινητιστών»
Η Reebok ετοιμάζει «Σταθμούς Εξάσκησης Αυτοκινητιστών»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider