Έβγαλε αντίδραση το πετρέλαιο - Rebound σχεδόν 2%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έβγαλε αντίδραση το πετρέλαιο - Rebound σχεδόν 2%
Δυναμική αντίδραση με άλμα σχεδόν 2% έβγαλε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, διαγράφοντας ορισμένες από τις απώλειες από το απότομο sell off της περασμένης εβδομάδας.

Δυναμική αντίδραση με άλμα σχεδόν 2% έβγαλε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, διαγράφοντας ορισμένες από τις απώλειες από το απότομο sell off της περασμένης εβδομάδας. Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» πήραν την ανιούσα σήμερα αφού η Κίνα μείωσε τα επιτόκιά της, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Αμίν Νασέρ δήλωσε ότι παραμένει «ταύρος» όσον αφορά τη ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Υπό αυτό το πρίσμα, το West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 1,94% στα 70,56 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο άνω του 1% από την αρχή του 2024. Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 1,68% στα 74,29 δολάρια το βαρέλι, με τις απώλειες στο 10μηνο για τον παγκόσμιος δείκτης αναφοράς να ανέρχονται στη ζώνη του 3%.

Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου άγγιξε τα 2,0147 δολάρια ανά γαλόνι με +0,63%, ενώ από την αυγή του τρέχοντος έτους η πτώση της αγγίζει το 4%. Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου εκτινάχθηκε 2,39% στα 2,312 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, μετρώντας βουτιά 8% από την αρχή του 2024.

Η αγορά πετρελαίου έχει στρέψει ξανά το ενδιαφέρον της στα θεμελιώδη μεγέθη της προσφοράς και της ζήτησης, με την κατανάλωση στην Κίνα να μειώνεται καθώς οι προμήθειες αναμένεται να αυξηθούν. Η Morgan Stanley προβλέπει πλεόνασμα 1,3 εκατ. βαρελιών ημερησίως το 2025 καθώς η ζήτηση στην Κίνα μειώνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρό «διάλειμμα» μετά τα ρεκόρ για τον χρυσό

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δίχως κατεύθυνση το Χρηματιστήριο - Κατηφόρισε ο τζίρος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider