Δίχως κατεύθυνση το Χρηματιστήριο - Κατηφόρισε ο τζίρος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δίχως κατεύθυνση το Χρηματιστήριο - Κατηφόρισε ο τζίρος
Αίσθημα απαξίωση στο ΧΑ. Βούτηξε ο τζίρος κοντά στα 84 εκατ. ευρώ. Πιέσεις σε τράπεζες.

Χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση κινήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο, προβληματίζοντας εντόνως με την έντονη καθίζηση τζίρου. Η συναλλακτική δραστηριότητα κινήθηκε προς τα 65 εκατ. ευρώ μέχρι τις 17:00 και ενισχύθηκε ελαφρώς κατά τις δημοπρασίες κλείνοντας κοντά στα 84 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έδειξε να μην έχει δυνάμεις και κυρίως διάθεση και χρήμα για να κινηθεί υψηλότερα και να υπερβεί τις 1.446-1.450 μονάδες, ώστε να αρχίζει να βλέπει καλύτερα τις 1.500.

Όπως αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης της Fast Finance, «ξύπνησε μετά από μεγάλο διάστημα η αγορά και έκλεισε με σημαντικά κέρδη της εβδομάδα δοκιμάζοντας πάλι το 1450 επίπεδο. Θυμίζουμε ότι το 1.470 είναι το μεγάλο make or break για τον ΓΔ. Το 1.430 γίνεται και πάλι κοντινή στήριξη ενώ έδωσε αγοραστικό σήμα και ο τραπεζικός που ουσιαστικά ήταν και ο αδύναμος κρίκος του προηγούμενου διαστήματος. Πάντα σε ένα ανοδικό κύκλο μεγάλο η μικρό τα δεικτοβαρή χαρτιά έχουν τον πρώτο λόγο και ειδικά ο τραπεζικός κλάδος. Οι εκροές από αμοιβαία και ξένους θεσμικούς έχουν πάντα ουρές στην ανοδική κίνηση με την διαφορά ότι πλέον υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά».

«Τα αποτελέσματα βοηθάνε προς την θετική κατεύθυνση ενώ μόνο αναβαθμίσεις μπορούμε να έχουμε μπροστά μας. Τα ελληνικά ομόλογα φαίνεται να είναι πιο ελκυστικά από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες ενώ ότι Ελληνικό βγαίνει προς πώληση απορροφάτε εύκολα σε πρώτο χρόνο» συμπληρώνει ο έμπειρος χρηματιστής.

Στο ταμπλό εκτός από την αντίδραση του τραπεζικού συνεχίζει να ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ που πλέον πλησιάζει και τα υψηλά έτους. Ο όμιλος Στασινόπουλου φαίνεται να ξυπνά μετά και την τοποθέτηση στην Cenergy ενώ αγοραστικό σήμα μας έδωσε και ο τίτλου του Μυτιληναίου. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ συνεχίζει την σταθερότητα και την επαφή με το 18 επίπεδο ενώ η Eurobank στον τραπεζικό συνεχίζει να έχει και την καλύτερη συμπεριφορά στον κλάδο. Ο ΟΤΕ με τον ΟΠΑΠ συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πέριξ του 16 περιμένοντας την ευκαιρία για υψηλότερα, αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή ισχυρού ξένου επενδυτή, στα πρότυπα των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, ξεκινά σήμερα 21 Οκτωβρίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Attica Bank. Η αύξηση κεφαλαίου θα κλείσει οριστικά την πόρτα στο προβληματικό παρελθόν της Attica Bank, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νέα Τράπεζα υγιή, πλήρως κεφαλαιοποιημένη και κερδοφόρα, ικανή για αποδόσεις και μέρισμα στους μετόχους της, η οποία θα συμβάλλει δυναμικά και ανταγωνιστικά στη χρηματοδότηση της οικονομίας, αποτελώντας τον πέμπτο τραπεζικό πόλο.

Από την άλλη η μετοχή κατέγραψε ακραίες μεταβολές όπως και το δικαίωμα με την πρώτη να φτάνει μέχρι και τα 20 ευρώ προτού υπάρξει αναστολή διαπραγμάτευσης. Πριν τη λήξη της συνεδρίασης τέθηκε εκ νέου σε διαπραγμάτευση κλείνοντας με άνοδο 1.239,69% στα 7,02 ευρώ με τζίρο 16,2 χιλ. ευρώ.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,34% στις 1.438,72 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 84 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε πτώση 0,47% και ο ΔΤΡ -0,95% στις 1.226,05 μοναδες.

Στις τράπεζες, ισχυρές απώλειες κατέγραψε η Eurobank στο -2,33% και τα 2,01 ευρώ, με την Alpha στο -1,8% και την Κύπρου στο -0,71%. Απώλειες και για την ΕΤΕ στο -0,35% και τα 7,444 ευρώ. Κέρδη μόνο για την Πειραιώς στο 0,21% και τα 3,875 ευρώ.

Στα βαριά χαρτιά μόνο ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Metlen κατέφεραν να κλείσουν με θετικό πρόσημο με άνοδο 0,31%, 0,58% και 0,12% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά επίσης ΒΙΟ στο 0,17% και ΕΥΔΑΠ στο 0,18%.

Πέρα από τις τράπεζες σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν στην μετοχή του ΟΤΕ που μάζεψε ωστόσο προς τις δημοπρασίες, κλείνονταςο στο -0,37% και τα 16,06 ευρώ. Στο κόκκινο ΕΛΠΕ, ΜΟΗ και Τιτάν.

Ισχυρότερες πιέσεις για Lamda στο -1,88%, Ελλάκτωρ στο -1,07%, Cenergy στο -1% και ΕΛΧΑ στο -1,39%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι βλέπει τώρα η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider