Το 2019 έρχεται η BMW 2 Gran Coupe

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το 2019 έρχεται η BMW 2 Gran Coupe

Δεν αργεί πολύ η τετράθυρη εκδοχή της coupe σειράς 2, με την ονομασία Gran Coupe κατά τα πρότυπα των μοντέλων 4 και 6, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς πώληση το 2019 καλύπτοντας το κενό της ύπαρξης μιας τετράθυρης συμπαγούς μπερλίνας στη γκάμα της BMW.

Ήδη το αυτοκίνητο το έχουμε δει σε πάρα πολλές κατασκοπευτικές εικόνες, σε πίστες ή στον αρκτικό κύκλο να εξελίσσεται πυρετωδώς, καθώς θα είναι και ο προπομπός της νέας γενιάς της υπάρχουσας σειράς 2 coupe και cabriolet.

Το βασικό στοιχείο της αισθητικής της BMW 2 Gran Coupe θα είναι η κομψότητα, η οποία θα συνδυάζεται με τον απαραίτητο δυναμισμό. Αυτός θα προέρχεται από την έντονη κλίση της οροφής πίσω, το μεγάλο πλάτος και το χαμηλό ύψος, καθώς και τα στενά και φαρδιά φωτιστικά σώματα.

Η BMW επιθυμεί επίσης να διατηρήσει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του μοντέλου και έτσι, σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα των Mercedes και Audi, η 2 Gran Coupe θα διαθέτει κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος και πίσω κίνηση, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και xDrive τετρακίνητες εκδοχές.

Σε σχέση με τη σημερινή σειρά 2 θα αυξηθεί κατά 10 εκατοστά περίπου το μεταξόνιο αλλά και το μήκος, ώστε το πίσω κάθισμα να μην είναι τόπος μαρτυρίου αλλά φιλοξενίας. Το ογκώδες όμως τούνελ, που είναι απαραίτητο για τη φιλοξενία του άξονα μετάδοσης, θα καθιστά το μοντέλο κατ’ ουσία τετραθέσιο και μόνο θεωρητικά ή για πολύ μικρά διαστήματα, πενταθέσιο.

Στη γκάμα του μοντέλου βέβαιη θεωρείται η ύπαρξη plug in hybrid εκδοχής με την συνήθη ονομασία iPerformance, ενώ οι κινητήρες θα ξεκινούν από τα 1,5 λίτρα με 136 ίππους και θα φτάνουν έως και τους 370 ίππους στην έκδοση M. Η τελευταία θα διατίθεται με πίσω κίνηση, σε αντίθεση με τις τετρακίνητες CLA 45 AMG και το RS3 sedan, σε μια προσπάθεια να είναι πιο ελαφριά, ευέλικτη και γρήγορη συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Καθώς όμως αυτός προσφέρει ήδη (RS3) ή θα προσφέρει (CLA) ισχύ 400 ίππων, δεν είναι απίθανο η νέα 2 Gran Coupe να δανειστεί και αυτή τον τρίλιτρο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που θα εξοπλίζει την αναμενόμενη άμεσα ειδική έκδοση της M2 coupe με την ονομασία CSL και φημολογείται πως θα αποδίδει 400 ίππους.

Το 2019 έρχεται η BMW 2 Gran Coupe

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider