Μικρό SUV θα είναι η επόμενη Alfa Romeo

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μικρό SUV θα είναι η επόμενη Alfa Romeo

Μπορεί η ιστορική ιταλική μάρκα να έχει γίνει συνώνυμη των σπορ αυτοκινήτων, ωστόσο η εμπορική της επιτυχία θα καθοριστεί εν πολλοίς από την ύπαρξη νέων SUV στη γκάμα της. Το πιο ισχυρό trend της ευρωπαϊκής αγοράς τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει περιθώριο σε κανένα κατασκευαστή, που επιθυμεί να έχει μια θετική πορεία στις πωλήσεις, να μην μπει σε αυτή την κατηγορία.

Τα νέας γενιάς μοντέλα της Alfa Romero περιλαμβάνουν την πανέμορφη τετράθυρη Giulia και ένα σπορ SUV, τη Stelvio, ενώ από το παρελθόν έρχονται η πεντάθυρη Giulietta, η μικρή Mito και η διθέσια σπορ 4C. Για να συνεχίσει δυναμικά στο μέλλον η Alfa Romeo προγραμματίζει την εμφάνιση ενός ακόμα μικρότερου αστικού SUV, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα παρουσιαστεί το 2019.

Η βάση υπάρχει, υπό τη μορφή των 500X και του Jeep Renegade, η πρόταση της Alfa Romeo ωστόσο θα είναι πολύ πιο δυναμική και σπορ, όπως ορίζει το dna της μάρκας. Το νέο μικρό SUV θα έρθει να καταλάβει τη θέση της Mito στη μελλοντική γκάμα μοντέλων, η οποία έχει κλείσει άλλωστε τον κύκλο της ως μοντέλο.

Το μικρό SUV της Alfa θα κινείται από turbo κινητήρες βενζίνης και diesel με κυβισμό από 1.4 λίτρα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υποστηρίζει και υβριδικές εκδόσεις, με στόχο τη μείωση του μέσου όρου εκπομπής CO2 των μοντέλων της γκάμας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες εικόνες του νέου μικρού SUV της Alfa Romeo, παρά μόνο ψηφιακά επεξεργασμένα σχέδια.

Η Alfa Romeo προγραμματίζει επίσης το λανσάρισμα ενός ακόμα SUV, μεγαλύτερου σε διαστάσεις από τη Stelvio, το οποίο θα έχει ως κύρια ατού τους μεγάλους χώρους και τις υψηλές επιδόσεις, ενώ θα είναι η πρώτη Alfa Romeo με υβριδικό σύστημα κίνησης, εκτός των συμβατικών μονάδων εσωτερικής καύσης. Αυτό το μοντέλο θα παρουσιαστεί ένα χρόνο αργότερα από το μικρότερο SUV της μάρκας, δηλαδή του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider