Μακρινό ενδεχόμενο μια ηλεκτρική Porsche 911

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μακρινό ενδεχόμενο μια ηλεκτρική Porsche 911

Οι φίλοι των σπορ αυτοκινήτων μπορούν να ησυχάσουν: η ημέρα που οι εμβληματικές 911 θα… σφυρίζουν σαν τρόλεϊ στην επιτάχυνση αργεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της γερμανικής μάρκας.

Μπορεί η Porsche να προγραμματίζει πλειάδα νέων ηλεκτρικών supercars, αυτά ωστόσο θα είναι παραλλαγές της πρωτότυπης Mission E, της οποίας το πρώτο τετράθυρο μοντέλο θα δούμε σε μορφή παραγωγής το 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche Όλιβερ Μπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της μάρκας, τόνισε ότι στόχος είναι το 25% των μοντέλων που θα πωλούνται το 2025 να είναι ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα από το δίκτυο υβριδικά μοντέλα. Ωστόσο η 911 θα είναι αυτή που θα αργήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο να ακολουθήσει τη νέα και αναπόφευκτη τάση των ηλεκτρικών κινητήρων.

Σύμφωνα με τον Μπλουμ η επόμενη γενιά της 911, η 992, θα διαθέτει plug in hybrid εκδοχή, όχι όμως πριν το facelift του μοντέλου. Καθώς δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, προφανώς αναφέρεται σε κάποια ημερομηνία κοντά στο 2021, ενώ για αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή μπαταρίας δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός.

Η Porsche 911 ακολουθεί απαράλλαχτη την αρχική της αισθητική προσέγγιση, που παρουσιάστηκε το 1963, πριν δηλαδή από 55 χρόνια. Πλην του Jeep Wrangler, κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο και ειδικά με τόσο μεγάλη επιτυχία. Έχοντας ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 1.000.000 αντίτυπα σε παραγωγή, είναι το πιο πετυχημένο σπορ αυτοκίνητο όλων των εποχών.

Το μοντέλο που έκανε την Porsche γνωστή σε όλο τον κόσμο και της έδωσε την αίγλη που απολαμβάνει, αποτελεί σήμερα κλάσμα των πωλήσεων σε σύγκριση με τις SUV Macan και Cayenne. Παραμένει ωστόσο το σύμβολο της μάρκας, αυτό δηλαδή που όλοι αναγνωρίζουν ως Posche από άκρη σε άκρη της υφηλίου. Και θα είναι τελικά αυτό που θα «πέσει» τελευταίο στο βωμό της μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider