Το Volvo XC90 θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα της Uber

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Volvo XC90 θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα της Uber

Η Uber Technologies Inc. απενεργοποίησε την εργοστασιακή τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης στο SUV της Volvo, που κινούμενο αυτόνομα χτύπησε και σκότωσε μια γυναίκα στην Αριζόνα την περασμένη εβδομάδα. Αυτό δήλωσε στο Bloomberg η εταιρεία που κατασκευάζει τα ραντάρ και την κάμερα του Volvo XC90.

«Δεν θέλουμε το κοινό να έχει την εντύπωση ότι ήταν αποτυχία της τεχνολογίας που παρέχουμε στη Volvo, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει», δήλωσε ο Ζακ Πέτρεσον, εκπρόσωπος της Aptiv Plc. Το προηγμένο σύστημα υποστήριξης της οδήγησης στο Volvo XC90 δεν έχει τίποτα να κάνει με το αυτόνομο σύστημα οδήγησης του οχήματος Uber, κατέληξε με τις δηλώσεις του.

Η Aptiv πιστεύει ότι η Uber ακολούθησε τις συνήθεις πρακτικές, απενεργοποιώντας τις εργοστασιακές τεχνολογίες του Volvo XC90, καθώς αναπτύσσει και δοκιμάζει το δικό της αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Το σύστημα της Uber απέτυχε να επιβραδύνει το αυτοκίνητο, τη στιγμή που η 49χρονη Ιλέιν Χέρτζμπεργκ διέσχιζε το δρόμο σπρώχνοντας ένα ποδήλατο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Η αστυνομία στο Τέμπε της Αριζόνα και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ διερευνούν το περιστατικό.

Η Uber αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Aptiv, ενώ εκπρόσωπος της Volvo είπε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει εικασίες σχετικά με την αιτία του συμβάντος και αναμένει μια πλήρη έκθεση της έρευνας.

Εντωμεταξύ η Mobileye της Intel Corp., η οποία κατασκευάζει κυκλώματα και αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα αποφυγής συγκρούσεων και είναι προμηθευτής της Aptiv, δήλωσε ότι εξέτασε το δικό της λογισμικό μετά το ατύχημα, χρησιμοποιώντας το βίντεο που έδωσε η τροχαία στη δημοσιότητα. Η Mobileye δήλωσε ότι ήταν σε θέση να ανιχνεύσει την άτυχη γυναίκα ένα δευτερόλεπτο πριν από την πρόσκρουση στις εσωτερικές δοκιμές, παρά την κακή ποιότητα του βίντεο σε σχέση με την άμεση εικόνα υψηλής ανάλυσης που παρέχουν οι κάμερες, με τις οποίες ήταν εξοπλισμένο το αυτοκίνητο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Uber συμφώνησε να προμηθευτεί 24.000 SUV της Volvo, στα οποία σχεδίαζε να εγκαταστήσει τους δικούς της αισθητήρες και λογισμικό για να τα χρησιμοποιήσει ως αυτόνομα οχήματα, που θα παρέχουν τις γνωστές υπηρεσίες μετακίνησης της εταιρείας στις ΗΠΑ. Πλέον, μετά το ατύχημα, το πρόγραμμα των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων της έχει παγώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider