5 tips για να είστε έτοιμοι πριν από το επόμενο ταξίδι σας!

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 tips για να είστε έτοιμοι πριν από το επόμενο ταξίδι σας!

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, καθιστούν ως επιτακτική ανάγκη τις διακοπές και τα ταξίδια αναψυχής. Για να μπορέσουμε όμως να τα ευχαριστηθούμε στο έπακρο, οφείλουμε να εξαλείψουμε τις πιθανότητες δυσάρεστων απρόοπτων, ξεκινώντας φυσικά από την σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας, πριν επιβιβαστούμε σε αυτό. Συγκεντρώσαμε ορισμένους από τους πιο βασικούς ελέγχους που οφείλετε να πραγματοποιήσετε πριν αναχωρήσετε για μέρη μακρινά ή κοντινά:

Πιέσεις ελαστικών

Ο κανόνας είναι απλός. Αρχικά ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες βρίσκονται συνήθως είτε στο σχετικό ταμπελάκι στην πόρτα του οδηγού, είτε στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου μέσα στο ντουλαπάκι. Στη συνέχεια φροντίζουμε να ελέγχουμε τις πιέσεις των ελαστικών όσο πιο συχνά γίνεται και κυρίως πριν από ταξίδια, κατά προτίμηση πριν ζεσταθούν και με το αυτοκίνητο όχι φορτωμένο.

Στάθμη λαδιού

Ο δείκτης λαδιού μας ενημερώνει σχετικά, με βασική προϋπόθεση να βρισκόμαστε σε δρόμο χωρίς κλίση. Αν είναι αναγκαίο συμπληρώνουμε λάδι, το οποίο πρέπει να είναι συμβατό με τις προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή και το κυριότερο δεν αφήνουμε τον κινητήρα σε λειτουργία όταν η στάθμη λαδιού είναι χαμηλή (θέση Min).

Υγρά φρένων και ψυγείου

Αρχικά, η στάθμη των υγρών φρένων και ψυγείου υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση Max. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε ποτέ ότι στο δοχείο των φρένων συμπληρώνουμε μόνο το προτεινόμενο υγρό, ενώ στο ψυγείο μπορούμε να συμπληρώσουμε νερό μέχρι ένα σημείο ή αποσταγμένο νερό, σε πιο επείγουσες συνθήκες.

Υαλοκαθαριστήρες: Μάκτρα και υγρό

Οφείλουμε να ελέγξουμε ότι τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων είναι σε καλή κατάσταση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος μειωμένης ορατότητας ειδικά σε συνθήκες βροχής. Επιπροσθέτως, διατηρούμε γεμάτο το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων με το κατάλληλο υγρό, για καλύτερα αποτελέσματα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με τα διάφορα έντομα που λερώνουν το παρμπρίζ.

Δεν ξεχνώ ποτέ τα απαραίτητα

Είμαστε ανά πάσα στιγμή εφοδιασμένοι με καλώδιο ρεύματος, φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο και πυροσβεστήρα, ενώ χρήσιμη βοήθεια προσφέρουν αντικείμενα όπως ο φακός, τα γάντια και οι ιμάντες ρυμούλκησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider