Stellantis: «Λουκέτο» σε μεγάλη εγκατάσταση στην Αριζόνα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Stellantis: «Λουκέτο» σε μεγάλη εγκατάσταση στην Αριζόνα
Στο κλείσιμο και την πώληση μεγάλων δοκιμαστικών κέντρων αυτοκινήτων στην Αριζόνα προχωράει η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το CNBC.

Στο κλείσιμο και την πώληση του Arizona Proving Grounds, το οποίο καλύπτει 4.000 στρέμματα μεταξύ του Φοίνιξ και του Λας Βέγκας στην Αριζόνα και φιλοξενεί μεγάλα δοκιμαστικά κέντρων αυτοκινήτων προχωράει η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το CNBC. Το APG έχει χρησιμοποιηθεί για δοκιμές και ανάπτυξη οχημάτων, από τότε που η Chrysler αγόρασε την έκταση για 35 εκατ. δολάρια από τη Ford το 2007.

Η απόφαση αυτή αποτελεί το τελευταίο μέτρο μείωσης κόστους από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων, εν μέσω της καθυστερημένης οικονομικής απόδοσης της εταιρείας, των απολύσεων και των συνολικών επιχειρηματικών αποφάσεων. Οι αποστολές οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψαν πτώση 20% για το τρίτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τα διογκωμένα αποθέματά της κυρίως στη Β. Αμερική.

Συγκεκριμένα, οι αποστολές οχημάτων μειώθηκαν στις 1,15 εκατ. στο γ' τρίμηνο από 1,43 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ πτώση της τάξεως του 36% ή 171.000 οχημάτων σημειώθηκε στην κύρια αγορά της Stellantis στην Β. Αμερική. Η Stellantis επιβεβαίωσε το κλείσιμο το πρωί της Παρασκευής, επικαλούμενη τις συνεχιζόμενες περικοπές κόστους ενώ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα πεδίο δοκιμών στην Αριζόνα που ανήκει στην Toyota από το νέο έτος.

Μία άλλη μεγάλη εγκατάσταση δοκιμών της Stellantis στις ΗΠΑ είναι μια έκταση 4.000 στρεμμάτων που βρίσκεται δυτικά του Ντιτρόιτ, στο Τσέλσι του Μίσιγκαν. Δεν είναι σαφές το τι θα γίνει με άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας, ωστόσο, επικρατούν ανησυχίες για το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Stellantis στο κλείσιμο των πρώην κεντρικών γραφείων της στο Auburn Hills, Μίσιγκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SKY express: Κατέκτησε το Innovation Airline Award 2024 για 2η συνεχόμενη χρονιά από τη ERA

American Express: Στα 2,51 δισ. δολάρια τα κέρδη γ' τριμήνου - Άλμα 8% για τα έσοδα

Αποκάλυψη Reuters: Το «φονικό σάντουιτς» που ακρωτηρίασε την Χεζμπολάχ - Η σχέση της Μοσάντ με τους βομβητές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider