American Express: Στα 2,51 δισ. δολάρια τα κέρδη γ' τριμήνου - Άλμα 8% για τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
American Express: Στα 2,51 δισ. δολάρια τα κέρδη γ' τριμήνου - Άλμα 8% για τα έσοδα
American Express / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ισχυρές επιδόσεις στο γ' τρίμηνο πέτυχε η American Express, με τα κέρδη και τα έσοδά της να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Ισχυρές επιδόσεις στο γ' τρίμηνο πέτυχε η American Express, με τα κέρδη και τα έσοδά της να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι υψηλότερες δαπάνες για τις κάρτες του αμερικανικού κολοσσού αντιστάθμισαν το χτύπημα από τις μεγαλύτερες προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες, έχοντας αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τους οικονομικούς κραδασμούς καθώς εξυπηρετεί εύπορους πελάτες.

Τα έσοδα της AmEx αυξήθηκαν κατά 8% στα 16,64 δισ. δολάρια. Τα κέρδη αυξήθηκαν 2% στα 2,51 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ανά μετοχή, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,49 δολάρια έναντι 3,28 δολαρίων που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Οι προβλέψεις της για πιστωτικές ζημίες ήταν 1,4 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, σε σύγκριση με 1,2 δισ. δολάρια πέρυσι.

Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας μετρά ράλι περί το 53% μέχρι στιγμής φέτος. Οι ανταγωνιστές της, Mastercard και Visa, έχουν σημειώσει άνοδο 20% και 12% το 2024, αντίστοιχα. «Τα ισχυρά πρώιμα αποτελέσματα που βλέπουμε από τις ανανεώσεις των προϊόντων μας ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι επενδύουμε στους σωστούς τομείς» δήλωσε ο CEO, Στέφεν Σκουέρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: O πρωθυπουργός Μικάτι καταγγέλει το Ιράν για «απόπειρα επιβολής κηδεμονίας»

Αυξήσεις μισθών 5% τον χρόνο έως το 2027 και κατώτατος στα 950 ευρώ - Αντίβαρο η μείωση του μη μισθολογικού κόστους

ΥΠΑ: Άνοδος 8,7% στην επιβατική κίνηση το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider