Εν μέσω των κυρώσεων στη Ρωσία, το bitcoin φτάνει σε υψηλά εβδομάδων - Κοντά στα 44.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εν μέσω των κυρώσεων στη Ρωσία, το bitcoin φτάνει σε υψηλά εβδομάδων - Κοντά στα 44.000 δολάρια
Ο βετεράνος επενδυτής, Μαρκ Μόμπιους, εκτίμησε πως η άνοδος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να αποδίδεται στην αγορά bitcoin από τη Ρωσία.

Σημαντική άνοδο καταγράφει τις τελευταίες ώρες το bitcoin και το σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, εν μέσω της μεγάλης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές λόγω των οικονομικών κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης προς τη Ρωσία για τη στρατιωτική εισβολή της δεύτερης στην Ουκρανία.

Το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin ενισχύεται 4,36% στα 43.468 δολάρια, ενώ πρόσκαιρα βρέθηκε πάνω και από τα επίπεδα των 44.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto του κόσμου, το etheurum, ενισχύεται 3,54% στα 2.921 δολάρια.

Η Ρωσία πίσω από την άνοδο;

Ο βετεράνος επενδυτής, Μαρκ Μόμπιους, δήλωσε στο CNBC πως η άνοδος στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να αποδίδεται στην αγορά bitcoin από τη Ρωσία, εν μέσω των σημαντικών κυρώσεων στη χώρα από τα κράτη της Δύσης.

«Είναι ένας τρόπος για τους Ρώσους για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους και τον πλούτο τους από τις κυρώσεις» σημείωσε ο Μόμπιους.

Σύμφωνα με το Kaiko, από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη, οι συναλλαγές bitcoin με τα νομίσματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωπος του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ανέφερε πως η πλατφόρμα αποφάσισε να μην παγώσει «μονομερώς» τους λογαριασμούς των Ρώσων χρηστών.

«Τα κρυπτονομίσματα έχουν σκοπό να παρέχουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το να αποφασίσουμε μονομερώς να απαγορεύσουμε την πρόσβαση των ανθρώπων στην κρυπτογράφηση τους θα ήταν αντίθετο με τον λόγο για τον οποίο υπάρχει η κρυπτογράφηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Binance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ισχυρό rebound άνω των 38.000 δολαρίων μετά από το sell off της Πέμπτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider