Bitcoin: Σε υψηλό άνω του ενός μήνα, μετά από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Σε υψηλό άνω του ενός μήνα, μετά από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Federal Reserve και bitcoin
Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto στον κόσμο, το ether, έφτασε να ενισχύεται 6,5% στα 1.339 δολάρια.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το bitcoin την Τρίτη, μετά από τις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που μπορούν να επιφέρουν χαλάρωση στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της χώρας.

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έφτασε πρόσκαιρα να ενισχύεται 5%, στα 17.900 δολάρια, επίπεδα που είχε καταγράψει τελευταία φορά προς τις αρχές του Νοεμβρίου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, το ether, έφτασε να ενισχύεται 6,5% στα 1.339 δολάρια.

Η άνοδος έρχεται καθώς τους τελευταίους μήνες τα crypto φαίνεται πως επηρεάζονται από τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed με στόχο την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έχουν επιφέρει ισχυρές απώλειες στα κρυπτονομισμάτα, ιδιαίτερα στο β' εξάμηνο του 2022.

Παλαιότερα, τα crypto δεν επηρεαζόντουσαν ιδιαίτερα από τις κινήσεις της Fed, όπως οι «παραδοσιακές» αγορές, αλλά η αύξηση των «θεσμικών» κεφαλαίων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τα έχει καταστήσει περισσότερα ευάλωτα στις αλλαγές νομισματικής των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως το κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να επηρεάζεται από την κατάρρευση της FTX.com και τη σύλληψη του συνιδρυτή της, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, στις Μπαχάμες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider