Η «παύση» της Fed έριξε το bitcoin κάτω από τα 25.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «παύση» της Fed έριξε το bitcoin κάτω από τα 25.000 δολάρια
Federal Reserve και bitcoin
Πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Μάρτιο που το μεγαλύτερο crypto του κόσμου «χάνει» τα 25.000 δολάρια.

Κάτω από τα επίπεδα των 25.000 δολαρίων υποχώρησε την Πέμπτη το bitcoin, στον απόηχο των επιπτώσεων που έχει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει «παγωμένα» τα επιτόκια της.

Στις 15:50 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin υποχωρούσε 0,25% στα 24.879 δολάρια, έχοντας φτάσει πρόσκαιρα να πέφτει κοντά στο 4%. Πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Μάρτιο που το μεγαλύτερο crypto του κόσμου «χάνει» τα 25.000 δολάρια.

Σημαντικές απώλειες, από 4% έως 8% κατέγραψαν την Πέμπτη και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether, το solana, το polygon και το cardano.

Οι πιέσεις στην αγορά επηρέασαν αρνητικά και το tether (USDT), το οποίο έχασε τη σύνδεσή του με το αμερικανικό δολάριο στα περισσότερα χρηματιστήρια την Πέμπτη, πέφτοντας στα 99 σεντς, στη μεγαλύτερη πτώση του από το Νοέμβριο, όπως μετέδωσε το CNBC.

Οι μεγάλες απώλειες των crypto ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές «έκαναν ταμείο» για τις αποφάσεις της Fed και τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για τις επόμενες κινήσεις επί της επιτοκιακής πολιτικής της Fed.

Σημειώνεται πως ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να επηρεάζεται από τις κινήσεις της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η οποία προ ημερών μήνυσε τις Coinbase και Binance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν «αφήνει» το «γκάζι» η ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider