Εβδομαδιαίο ράλι 15% για το Bitcoin λόγω Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαίο ράλι 15% για το Bitcoin λόγω Τραμπ
Εβδομαδιαία κέρδη για το δημοφιλέστερο crypto στον κόσμο λόγω του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών.

Το Bitcoin σημείωσε εβδομαδιαίο άλμα 15% καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η διαφαινόμενη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ, που διατηρεί δημοσκοπικό προβάδισμα επί του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, θα είναι πιο φιλική προς την αγορά των crypto, σύμφωνα με τον Πίτερ Εμπερλέ, επικεφαλής επενδύσεων της Castle Funds.

Οι traders έχουν αυξήσει τα στοιχήματά τους για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Τραμπ θεωρείται πλέον ως υπέρμαχος της crypto-αγοτάς, έχοντας αλλάξει τη στάση του για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αφού είχε κατακεραυνώσει τη βιομηχανία στο παρελθόν, όπως τονίζει ο αναλυτής.

Εν τω μεταξύ, εάν υπάρξει νέος υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία αντί του Μπάιντεν, είναι πιθανό πως θα υιοθετήσει μία πιο φιλική στάση προς τα ψηφιακά assets προκειμένου να γίνει ελκυστικότερος στους ψηφοφόρους και ειδικότερα προς την νέα γενιά, όσο πλησιάζουν οι κάλπες, έσπευσε να συμπληρώσει, τη στιγμή που το δημοφιλέστερο crypto στον κόσμο υποχωρεί 0,95% στα 66.593 δολάρια στις 10:00 ώρα Ελλάδος.

Τα βλέμματα στρέφονται στην ομιλία του Τραμπ σε μια διάσκεψη για το Βitcoin που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Νάσβιλ. Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα μιλήσει σε εκδήλωση στις 27 Ιουλίου. Ενώ οι «ταύροι» του Βitcoin είναι αισιόδοξοι, το συνέδριο απέτυχε να προκαλέσει ράλι τιμών στο παρελθόν με βάση ιστορικά δεδομένα, υπογραμμίζει ο Γκρεγκ Κιπολάρο, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στο NYDIG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: 2 νεκροί σε ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones - Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

ΥΠΕΞ: «Η επίλυση του Κυπριακού ήταν και θα παραμείνει ύψιστη εθνική προτεραιότητα»

Τεχνολογικό black out: Πότε θα αποκατασταθούν οι υπηρεσίες - Μια ενημέρωση ρουτίνας με παγκόσμιες συνέπειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider