Τραμπ: Ξεπερνούν τα 4 εκατ. δολάρια οι δωρεές σε κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Ξεπερνούν τα 4 εκατ. δολάρια οι δωρεές σε κρυπτονομίσματα
Ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια δολάρια οι δωρεές σε κρυπτονομίσματα που έχει συγκεντρώσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το CNBC.

Ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια δολάρια οι δωρεές σε κρυπτονομίσματα που έχει συγκεντρώσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το CNBC.

Σύμφωνα με βοηθό της εκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, το ποσό προέρχεται από ένα μείγμα κρυπτονοσμισμάτων, όπως bitcoin, ether, το XRP της Ripple, το USDC και διάφορα memecoins, σύμφωνα με την κατάθεση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.

Η έκθεση 1.000 και πλέον σελίδων παρουσιάζει τα συνολικά ποσά για την επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων, «Trump 47», από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου. Η επιτροπή συγκέντρωσε πάνω από 118 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με πληρωμές για την εκστρατεία Τραμπ, την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών και άλλα κόμματα. σύμφωνα με την κατάθεση.

Τουλάχιστον 19 δωρητές συνεισέφεραν περισσότερα από 2,15 εκατομμύρια δολάρια bitcoin στην επιτροπή, δείχνει η κατάθεση. Οι συνεισφέροντες προέρχονται από 12 πολιτείες. Τα επαγγέλματά τους περιλαμβάνουν από νοικοκυρές και αξιωματικούς στρατού των ΗΠΑ, μέχρι ιεραπόστολους, ζωγράφους και τεχνικούς ασφαλείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι κρυπτοδισεκατομμυριούχοι δίδυμοι Tyler και Cameron Winklevoss πρωτοστάτησαν, συνεισφέροντας ο καθένας 15,57 bitcoin, ή λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια τη στιγμή της δωρεάς τους. Επειδή οι συνεισφορές τους ξεπέρασαν το όριο των 844.600 δολάρια, η κατάθεση δείχνει ότι τα χρήματα επιστράφηκαν εν μέρει. Ο Mike Belshe, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων BitGo, συνεισέφερε 50.000 δολάρια σε bitcoin.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων και δεν είναι τυχαίο πως μεταβαίνει στο Τενεσί αυτό το Σαββατοκύριακο για να δώσει ομιλία σε ένα μεγάλο συνέδριο για το bitcoin. Επίσης θα πραγματοποιήσει έναν έρανο για την εκστρατεία του στην πόλη την ίδια μέρα, με τα εισιτήρια να κοστίζουν έως και 844.600 δολάρια ανά άτομο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Ζητά άμεσο τερματισμό του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς και επιστροφή ομήρων

Τραμπ: «Τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς» η Κάμαλα Χάρις

Άνοδος - έκπληξη 2,8% του ΑΕΠ των ΗΠΑ το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider