Τι κρύβει το μέλλον για τη Victoria's Secret

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι κρύβει το μέλλον για τη Victoria's Secret
Η εταιρεία πέρασε στα χέρια της Sycamore Partners έναντι τιμήματος ύψους 525 εκατ. δολαρίων.

Σε νέα εποχή περνά η διάσημη εταιρεία εσωρούχων Victoria's Secret μετά το μεγάλο deal που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Η εταιρεία πέρασε στα χέρια της Sycamore Partners έναντι τιμήματος ύψους 525 εκατ. δολαρίων. Βάσει της συμφωνίας, η Sycamore Partners απέκτησε το 55% της Victoria's Secret, ενώ η L Brands, η μητρική της Victoria's Secret, θα διατηρήσει το 45% της εταιρείας. Ο δισεκατομμυριούχος, Λέσλι Γουέξνερ, που βρίσκεται στο τιμόνι της L Brands για 57 χρόνια, αναμένεται να απομακρυνθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και προέδρου της εταιρείας.

Η Sycamore Partners είναι μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωστή για τις εξαγορές της, αλλά και για τη μακρά ιστορία που τη συνδέει με τον κλάδο του λιανεμπορίου. Ωστόσο, σε πολλά deals, στα οποία έχει εμπλακεί κατά καιρούς, το βασικό χαρακτηριστικό είναι τα «λουκέτα»… Για αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που προειδοποιούν για μεγάλες αλλαγές προσεχώς στη Victoria's Secret.

Τι βλέπουν οι αναλυτές

«Η Sycamore θα επιχειρήσει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη από την επένδυσή της. Όσο πιο πολύ ασχοληθεί με την εταιρεία, τόσο πιο φρέσκια γνώση και σκέψη θα φέρει, γεγονός που θα οδηγήσει σε πλήρη επανακαθορισμό του brand της Victoria’s Secret», εκτιμά ο Neil Saunders, γενικός διευθυντής της GlobalData Retail.

«Περισσότερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην άνεση, τη λειτουργικότητα, τις πρώτες ύλες, αλλά και στην ικανοποίηση, πάνω από όλα, των αναγκών των καταναλωτών», προσθέτει.

«Η νέα εποχή δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση για την εταιρεία», προβλέπει από την πλευρά του ο αναλυτής της KeyBanc Capital Markets, Edward Yruma.

«Η ιστορία της Sycamore Partners είναι γνωστή. Πολλές εξαγορές της συνδέονται με κλείσιμο καταστημάτων, απόσχιση μονάδων και πώληση των καλύτερων εξ αυτών», προειδοποιεί μερίδα αναλυτών.

«Η Sycamore Partners είναι μια εταιρεία που βγάζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου. Είναι μια εταιρεία που επιχειρεί να πετύχει εκεί που άλλοι απέτυχαν. Πολλές φορές όμως, όσα περισσότερα κερδίζει η Sycamore, τόσο περισσότερο υποφέρουν οι υπάλληλοι», έγραφε σε ανάλυσή της το 2018 η Wall Street Journal.

Οι δύσκολοι μήνες που προηγήθηκαν

Η πώληση της Victoria's Secret έρχεται μετά από μια δύσκολη περίοδο. Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ακυρώθηκε το ετήσιο σόου μόδας της εταιρείας, μετά τις ανακοινώσεις της Victoria's Secret πως θα πρέπει να «επαναξιολογήσει» το σόου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, οι New York Times τάραξαν τα νερά όταν αποκάλυψαν «συμπεριφορές μισογυνισμού και εκφοβισμού» στο εσωτερικό της Victoria's Secret.

Επιπλέον ο Γουέξνερ έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο, το τελευταίο διάστημα, για τις σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

Άλλωστε, πριν από έναν χρόνο ακριβώς, η L Brands ανακοίνωσε ότι βάζει «λουκέτο» σε 53 καταστήματα της Victoria's Secret…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider