OLAF: Σπατάλες και κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
OLAF: Σπατάλες και κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό στην Ελλάδα
Για παρατυπίες στη σύναψη συμβάσεων που οδήγησαν σε αδικαιολόγητες δαπάνες κάνει λόγο η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης.

Για κακοδιαχείριση και «παρατυπίες» στις συμβάσεις για το προσφυγικό στην Ελλάδα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου (EASO), κάνει λόγο σε έρευνά της η OLAF.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης με έρευνά της «διαπίστωσε παρατυπίες, όπως η παραβίαση των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων, που οδήγησαν σε αδικαιολόγητες δαπάνες για την EASO, κακοδιαχείριση, κατάχρηση θέσης σε θέματα ανθρωπίνων πόρων, παρενόχληση και ακατάλληλη συμπεριφορά προς τα μέλη του προσωπικού, καθώς και παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των δεδομένων»

Η OLAF διευκρίνισε πως δεν θα δημοσιεύσει, για την ώρα τουλάχιστον, περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση, σημειώνοντας ότι κατά κανόνα τα τελικά πορίσματά της δεν δημοσιοποιούνται αλλά αποστέλλονται στις αρμόδιες Αρχές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο επίκεντρο της έρευνας της OLAF βρίσκεται ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της EASO, Χοσέ Καρέιρα, κι άλλα στελέχη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της EASO θα εξετάσει τις συστάσεις της OLAF όταν θα συνεδριάσει στις 26-27 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider