Αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης: Προοπτική για 7.500 νέες θέσεις εργασίας βλέπει δήμαρχος της περιοχής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης: Προοπτική για 7.500 νέες θέσεις εργασίας βλέπει δήμαρχος της περιοχής
Επένδυση 1,5 δισ. ευρώ που θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της χώρας, το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι Πεδιάδος.

Για το μεγαλύτερο έργο στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης. Η υπογραφή της σύμβασης για το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι Πεδιάδος, ανοίγει νέες προοπτικές για την περιοχή, λειτουργώντας ως αναπτυξιακός παράγοντας ολόκληρου του νησιού, όπως τόνισε.

Πρόκειται για μια επένδυση 1,5 δισ. ευρώ, με το δημόσιο να κατέχει ισχυρή παρουσία σε ποσοστό 45,9% και ανταποδοτικά οφέλη που όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, θα αγγίζουν το 2% του τζίρου, ενώ σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας, από τις 1.500 που θα δημιουργηθούν, αρχικά, αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης στη συνέντευξη του τονίζει χαρακτηριστικά, πως οι αναπτυξιακές προοπτικές είναι μεγάλες, όχι μόνο για την περιοχή αλλά συνολικότερα την Κρήτη καθώς πρόκειται για μία επένδυση 1,5 δισ. ευρώ, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ενώ δηλώνει πως είναι ένα απαραίτητο έργο στο νησί και στον νομό, τόσο γιατί θα αυξήσει την πύλη εισόδου του νησιού σε σχέση με τον τουρισμό, όσο και γιατί θα εξυπηρετήσει τους πολίτες, οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται από το αεροδρόμιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, χάρη στο έργο αυτό προβλέπεται πως θα δημιουργηθούν 1.500 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής και πολλαπλάσιες μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και την περίοδο που θα αναπτυχθούν οι νέες εμπορικές υποδομές και οι χρήσεις. Εκτιμάται επίσης, η δημιουργία περίπου 7.000 - 7.500 θέσεων άμεσης απασχόλησης (στην εταιρεία του Αεροδρομίου, τις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες διαχείρισης handling, τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών κατασκευαστικός κλάδος κ.α.). Η περιοχή θα δεχθεί την εισροή μεγάλου αριθμού δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων που συνοδεύουν τις υποδομές του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider