Visa: Πρόστιμο από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Visa: Πρόστιμο από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας
Αφορά στη χρήση μη εξουσιοδοτημένης μεθόδου μεταφοράς πληρωμών, αλλά η RBI δεν έδωσε λεπτομέρειες για την παράβαση.

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας (RBI) επέβαλε πρόστιμο 24,1 εκατομμυρίων ρουπιών (σχεδόν 288.000 δολαρίων) στη Visa σε σχέση με τη χρήση μη εξουσιοδοτημένης μεθόδου μεταφοράς πληρωμών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα, αναφέρει το Reuters.

«Παρατηρήθηκε ότι η Visa είχε εφαρμόσει μια λύση ελέγχου ταυτότητας πληρωμών χωρίς ρυθμιστική έγκριση από την RBI», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την παράβαση.

«Αναγνωρίζουμε δεόντως την εντολή της RBI και παραμένουμε δεσμευμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες και τους κανονισμούς της RBI για να συνεχίσουμε να παρέχουμε ασφαλείς λύσεις πληρωμής στην Ινδία», δήλωσε εκπρόσωπος της Visa σε δήλωση του.

Τον Φεβρουάριο, η RBI είχε δώσει εντολή στην εταιρεία πιστωτικών καρτών να σταματήσει να χρησιμοποιεί μια μη εξουσιοδοτημένη οδό για να πραγματοποιεί ορισμένες εμπορικές πληρωμές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η κεντρική τράπεζα έχει στόχο να εντείνει τον έλεγχο των διαδικασιών που ακολουθούν οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας ή fintech.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider