Η αλλαγή κατεύθυνσης και στρατηγικής που ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έφερε ανακατατάξεις και ηχηρές παραιτήσεις στις υψηλές βαθμίδες του κολοσσού της Facebook. Ο Ζούκερμπεργκ επιχειρεί να εστιάσει περισσότερο στα προσωπικά μηνύματα και λιγότερο στις δημόσιες αναρτήσεις του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Η πρώτη παραίτηση έγινε γνωστή από τον Κρις Κoξ που υπήρξε πρωτεργάτης του συνολικού εγχειρήματος δημιουργίας του Facebook, και στενός φίλος του Ζούκεμπεργκ. Ο Κοξ όπως φημολογούνταν είχε μεγάλες πιθανότητες να αντικαταστήσει, στο τιμόνι της διοίκησης της εταιρείας τον Ζούκεμπεργκ κάτι που δεν συνέβει μετά την πρόωρη και αιφνίδια παραίτηση του. Ο Κοξ είχε προαχθεί πριν 10 μήνες, αναλαμβάνοντας την εποπτεία των τριών κυρίων πλατφορμών: Facebook, Instagram, WhatsApp και τη διεύθυνση του Facebook News Feed, του οποίου ο ρόλος υποβαθμίζεται στη νέα δομή που σχεδιάζει για το μέσο ο Ζούκεμπεργκ.
Ο Ζούκεμπεργκ ανακοίνωσε επίσης άλλη μία αναχώρηση, αυτή του Κρις Ντάνιελς, ο οποίος επέβλεπε την κρυπτογραφημένη υπηρεσία μηνυμάτων των Facebook και WhatsApp. Ο Ντάνιελς παραιτείται σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο, μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της εταιρείας WhatsApp, Γιαν Κουμ, ο οποίος είχε έντονες διαμάχες με τον Ζούκεμπεργκ για τη μελλοντική κατεύθυνση της ευρέως χρησιμοποιούμενης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων.
Το Facebook δεν αναμένεται να προσλάβει άλλον για την θέση του εκτελεστικού διευθυντή προς αντικατάσταση του Κοξ. Αντ 'αυτού, οι «ηγέτες» των εφαρμογών Facebook, WhatsApp και Instagram που επέβλεπε ο Κοξ θα δίνουν αναφορά στον Ζούκεμπεργκ. Ο Γουίλ Καθκαρτ θα αναλάβει τα ηνία της δουλειά του Ντάνιελς στην υπηρεσία του WhatsApp, ο οποίος υπήρξε στέλεχος του Facebook με πολυετή εμπειρία στην εταιρεία.
Σε ότι αναφορά το τελευταίο «μπλακουτ» της εταιρείας, οφείλονταν σε ανθρώπινο λάθος στον εξυπηρετητή που πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το «μπλακουτ» οφείλονταν σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν server.