Brexit: Τέσσερις προτάσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Τέσσερις προτάσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία
Kυβερνητική πηγή της Βρετανίας ανέφερε ότι είναι απίθανο να διεξαχθεί την Τρίτη ψηφοφορία επί της συμφωνίας της Τερέζας Μέι.

Νέα ψηφοφορία θα τεθεί απόψε στη Βρετανική βουλή, με τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπέρκοου, να επιλέγει 4 διφορετικές προτάσεις προς ψήφιση.

Στην ενδεικτική αυτή ψηφοφορία οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά στις εξής προτάσεις:

  • Αν επιθυμούν η κυβέρνηση να επιδιώξει να διαπραγματευτεί μια μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Αν η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία αποχώρησης όπως αυτή της Νορβηγίας - πρόταση που είναι γνωστή και με την ονομασία Κοινή Αγορά 2.0 (Πρόταση που κατατέθηκε από κοινού από μέλη των Συντηρητικών αλλά και των Εργατικών και προβλέπει μέτρα για την παραμονή της Βρετανίας στην κοινή αγορά και μετά το Brexit, έως ότου επιτευχθεί ευρύτερη εμπορική συμφωνία που θα εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων και τα ανοιχτά σύνορα της Ιρλανδίας).
  • Αν συμφωνούν στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας του Brexit.
  • Αν η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει το άρθρο 50, ως ύστατη λύση, για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

H υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας που «έκλεισε» η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

Την ίδια ώρα, κυβερνητική πηγή της Βρετανίας ανέφερε ότι είναι απίθανο να διεξαχθεί την Τρίτη, ψηφοφορία επί της συμφωνίας της Τερέζας Μέι με τις Βρυξέλλες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider