Βρετανία: Δεν στηρίζει την πρόταση για πρόωρες εκλογές το Εργατικό κόμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Δεν στηρίζει την πρόταση για πρόωρες εκλογές το Εργατικό κόμμα
«Θα παραδώσει το μέλλον της χώρας μας στον Αμερικανό πρόεδρο και στην πολιτική του για την Αμερική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζέρεμι Κόρμπιν για τον Μπόρις Τζόνσον.

Δεν θα στηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο το Εργατικό κόμμα, μέχρις ότου να βεβαιωθεί ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συμμορφωθεί με τον νόμο που τον υποχρεώνει να ζητήσει αναβολή της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, δήλωσε απόψε ένας εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Εργατικοί είναι σε επαφή με άλλα κόμματα για το πώς θα συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο αύριο, όταν θα λειτουργήσει και πάλι η Βουλή των Κοινοτήτων.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί και δεσμεύτηκε ότι θα εμποδίσει αυτόν τον «μη εκλεγμένο πρωθυπουργό» να χρησιμοποιήσει την κρίση του Brexit για να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «υπό το πρίσμα του να μην υπάρξει συμφωνία είναι πρόθυμοι να πουλήσουν ό, τι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα μειώνουν ακόμα περισσότερο τους εταιρικούς φόρους. Αυτό θα σήμαινε τη δημιουργία ενός παράκτιου φορολογικού παραδείσου για τους πλούσιους. Και θέλουν όλα αυτά να συμβούν με μια μονομερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θα έβαζε τη χώρα μας στο έλεος του Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «μια μη-συμφωνία για το Brexit» είναι πραγματικά ένα «Trump-deal Brexit». Θα παραδώσει το μέλλον της χώρας μας στον Αμερικανό πρόεδρο και στην πολιτική του για την Αμερική. Φυσικά, ο Τραμπ είναι χαρούμενος που έχει έναν βρετανό πρωθυπουργό στην πίσω τσέπη του. Μια συμφωνία Τραμπ -Brexit θα σήμαινε ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα πάρουν το πράσινο φως για μια ολοκληρωμένη εξαγορά των δημόσιων υπηρεσιών μας» συμπλήρωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider