Sunday Times: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα παραιτηθεί, θα ζητήσει από τη βασίλισσα να τον αποπέμψει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sunday Times: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα παραιτηθεί, θα ζητήσει από τη βασίλισσα να τον αποπέμψει
«Δεν πρόκειται να φύγει, εκτός αν η αστυνομία εμφανιστεί στη Ντάουνινγκ Στριτ με ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό», αποκαλύπτει υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών.

Έτοιμος να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ να τον αποπέμψει, καθώς δεν προτίθεται να παραιτηθεί, φέρεται να είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sunday Times.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει πως ο Τζόνσον δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί αν απορριφθούν οι προτάσεις που έστειλε στην ΕΕ για το Brexit, ακόμη και αν οι βουλευτές ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας και συμφωνήσουν να οριστεί ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Δεν πρόκειται να φύγει, εκτός αν η αστυνομία εμφανιστεί στη Ντάουνινγκ Στριτ με ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που διακινούνται σενάρια αποπομπής του Τζόνσον, καθώς, σύμφωνα με τη New York Post, η βασίλισσα εξέταζε το ενδεχόμενο να αποπέμψει τον πρωθυπουργό μετά την παράνομη παύση των εργασιών του κοινοβουλίου. Όπως ανέφερε η εφημερίδα, η βασίλισσα διαβουλεύθηκε με τους συμβούλους της ώστε να αποπέμψει τον Τζόνσον, ο οποίος την έπεισε τον Σεπτέμβριο να υπογράψει τη διακοπή του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider