Με πτήση αξίας 350.000 δολαρίων διέφυγε ο Κάρλος Γκον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με πτήση αξίας 350.000 δολαρίων διέφυγε ο Κάρλος Γκον
Πόσα πλήρωσε ο Κάρλος Γκόσν για να διαφύγει με αεροπλάνο από την Ιαπωνία, σύμφωνα με το CNBC.

Με αεροπλάνο της τουρκικής εταιρείας ιδιωτικών αεροσκαφών MNG Jet, διέφυγε από την Ιαπωνία, προς τον Λίβανο ο πρώην πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκον και εκτιμάται πως πλήρωσε περί τα 350.000 δολάρια για το αεροπλάνο που τον μετέφερε στον Λίβανο.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan και της Renault βρισκόταν στην Ιαπωνία αντιμέτωπος με μια σειρά από οικονομικά αδικήματα και του είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την επικράτεια της Ιαπωνίας, ενόψει της δίκης του το 2020.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει από την Οσάκα, ο Κάρλος Γκον δεν φαίνεται να «λυπήθηκε τα έξοδα» και σύμφωνα με το CNBC, έδωσε 350.000 για τις δύο πτήσεις που πραγματοποίησε το αεροσκάφος της εταιρείας MNG Jet, από την Οσάκα στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στον Λίβανο.

«Τον Δεκέμβριο 2019, η MNG Jet εκμίσθωσε δύο διαφορετικά ιδιωτικά αεριωθούμενα σε δύο διαφορετικούς πελάτες», ανακοίνωσε η εταιρεία προσθέτοντας πως ένας από τους υπαλλήλους της παραδέχθηκε πως πλαστογράφησε αρχεία μην περιλαμβάνοντας σ' αυτά το όνομα του Γκοσν.

«Ένα ιδιωτικό αεριωθούμενο από το Ντουμπάι στην Οσάκα και από την Οσάκα στην Κωνσταντινούπολη και ένα άλλο ιδιωτικό αεριωθούμενο από την Κωνσταντινούπολη στη Βηρυτό. Οι δύο μισθώσεις φαινόταν ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταζητείται από την Interpol

«Αίτημα σύλληψης» για τον πρώην πρόεδρο της Nissan, Κάρλος Γκοσν, εξέδωσε η Interpol, μετά την απόδραση του από την Ιαπωνία.

Ο Κάρλος Γκον σε επίσημη ανακοίνωση του επιβεββαίωσε ότι «δεν είναι πλέον 'όμηρος'» και δηλώνει πως βρίσκεται στον Λίβανο για να σωθεί από την «αδικία» και τον «διωγμό».

Σύμφωνα με το CNBC, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου δήλωσε στο Associated Press πως θα προχωρήσεις στις απαραίτητες ενέργειες, όμως τόνισε πως ο Κάρλος Γκοσν εισήλθε στη χώρα με νόμιμο διαβατήριο, περιορίζοντας τις πιθανότητες να προχωρήσει στην έκδοση του στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider