Το Χ έχει χάσει το 79% της αξίας του μετά την εξαγορά του Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χ έχει χάσει το 79% της αξίας του μετά την εξαγορά του Μασκ
Λιγότερο από το ένα τέταρτο του ποσού των 44 δισ. δολαρίων που είχε καταβάλει ο Έλον Μασκ για την εξαγορά του, αξίζει πλέον το Χ, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter, σύμφωνα με μια νέα εκτίμηση της Fidelity Investments. 

Λιγότερο από το ένα τέταρτο του ποσού των 44 δισ. δολαρίων που είχε καταβάλει ο Έλον Μασκ για την εξαγορά του, αξίζει πλέον το Χ, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter, σύμφωνα με μια νέα εκτίμηση της Fidelity Investments.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος είχε επενδύσει 19,66 εκατομμύρια δολάρια στο X μέσω του Blue Chip Fund για να βοηθήσει τον Μασκ να αποκτήσει την πλατφόρμα, ωστόσο έκτοτε η αξία της συμμετοχής της τε μειώθηκε επανειλημμένα, αποτιμά πλέον τώρα το μερίδιό του στο X σε περίπου 4,19 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το Techcrunch.

Αυτή η μείωση 78,7% υποδηλώνει ότι η Fidelity αποτιμά επί του παρόντος το X σε περίπου 9,4 δισ. δολάρια συνολικά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Fidelity μειώνει την αξία της συμμετοχής της στο X. Στα τέλη Ιουλίου, η Fidelity είχε αποτιμήσει τις μετοχές της στο X σε περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Μάιο, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) xAI που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2023 και διευθύνεται από τον Μασκ συγκέντρωσε 6 δισ. δολάρια για να επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών. Σε μια ανάρτηση, ο ιδιοκτήτης του X είπε δηλώσει ότι η αποτίμηση της ήταν 18 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Stellantis: Υποβαθμίζει το guidance για ολόκληρο το έτος - «Βουτιά» της μετοχής άνω του 13%

Η ΔΕΗ συμμετέχει στο καινοτόμο ερευνητικό έργο intelWATT

Real Consulting: Αυξημένα έσοδα και κέρδη το α' εξάμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider