Stellantis: Υποβαθμίζει το guidance για ολόκληρο το έτος - «Βουτιά» της μετοχής άνω του 13%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis: Υποβαθμίζει το guidance για ολόκληρο το έτος - «Βουτιά» της μετοχής άνω του 13%
Η Stellantis ανακοίνωσε την Δευτέρα πως υποβαθμίζει το guidance για το 2024,

Σημαντικές απώλειες, της τάξης του 13,35%, καταγράφει η μετοχή της Stellantis, μετά την ανακοίνωση την Δευτέρα πως υποβαθμίζει το guidance για το 2024, λόγω της επιδείνωσης της «δυναμικής της παγκόσμιας βιομηχανίας» και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού από την Κίνα, με την μετοχή της.

Συγκεκριμένα, ο γαλλο-ιταλικός όμιλος, γνωστός για μάρκες όπως Chrysler, Dodge, Jeep και Maserati, προειδοποίησε για χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις «στις περισσότερες περιοχές» το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ πλέον αναμένει ότι προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους το 2024 θα κυμανθεί μεταξύ 5,5 - 7,0%, από την προηγούμενη «διψήφια» εκτίμηση. Σχεδόν τα δύο τρίτα του μειωμένου περιθωρίου κέρδους οφείλεται σε διορθωτικές ενέργειες στη Βόρεια Αμερική.

Επίσης μείωσε τις προβλέψεις για τις ελεύθερες ταμειακές ροές της σε ένα εύρος από 5 δισ. ευρώ έως 10 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για θετική παραγωγή μετρητών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει επιταχύνει το σχέδιο ομαλοποίησης των επιπέδων αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με στόχο να μην υπάρχουν περισσότερα από 330.000 οχήματα στις αντιπροσωπείες μέχρι το τέλος του 2024, αντί του αρχικού στόχου του πρώτου τριμήνου του 2025.

Η προειδοποίηση για τα κέρδη Stellantis έρχεται λίγες μέρες αφότου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen μείωσε για άλλη μια φορά τις δικές της ετήσιες προοπτικές την Παρασκευή, καθοδηγώντας τώρα για λειτουργική απόδοση επί των πωλήσεων 5,6% το 2024, από 6,5-7,0% προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 6 φορές υπερκάλυψη στο βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του 10% των μετοχών της Εθνικής

Αττική Οδός: Τι προβλέπει η νέα σύμβαση για διόδια και αναπροσαρμογές

Επιδότηση για μπαταρίες: Νέο κονδύλι 160 εκατ. από τα φωτοβολταϊκά για επιχειρήσεις - Τον Οκτώβριο οι αιτήσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider